CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ötből kettő posta maradt Csepelen, a sportlétesítmények védettek

2022. november 16. 00:02 - csú

szent_imre_teri_posta.pngFelébredt Csepel polgármestere, tárgyalást kezdeményezett a Magyar Posta vezérigazgatójával. -  Miközben a Szent Imre téri postának megkegyelmeztek, több csepeli  postahivatalt simán be lehetett zárni, még a helyi önkormányzatot sem kellett tájékoztatni. Le lehet kapcsolni a közvilágítási rendszereket, de a sportcsarnokok, stadionok bezárásához kormányzati egyetértés kell.

A Magyar Posta Csepel 5 postafiókjából, 3-at(!) bezárt. Miközben másutt már fideszes városvezetők is napok óta tiltakoznak a tervszerűtlen bezárások és az előzetes tájékoztatás teljes hiánya miatt, addig a mi kerületvezetőink jó szokásuk szerint, sokáig  hallgattak, úgy tűnt, simán tudomásul vették a bezárásokat. Pedig érdemes lett volna megszólalnia, hiszen most csak 2 posta maradt több mint 70 ezer lakos számára: a Szent Imre téri Csepel 1 posta, illetve a Széchenyi István u. 92/b. sz. alatti Csepel 5 posta.

Nincs sok remény a bezárt fiókok újranyitására, ami súlyosan érintheti a nyugdíjasokat,  illetve az

internettel nem rendelkező háztartásokban élőket. Kíváncsian várjuk a helyi önkormányzati lépéseket a felmerülő gondok enyhítése érdekében.

A végiggondolatlan, szakmailag is vitatható döntés miatt kialakult helyzet elfogadhatatlanságát csak rontja, hogy a kormány közben több önkormányzatnak megengedte a helyi sportlétesítmények nyitva tartását, amelyek minden valószínűség szerint a bezárásra kerülő kis postafiókoknál jóval több energiát fogyasztanak. Sőt: megnehezítették a sportlétesítmények helyi bezárását. Egy postát, simán be lehet zárni, még a helyi önkormányzatot sem kell tájékoztatni, le lehet kapcsolni a közvilágítási rendszereket, de a sportcsarnokok, stadionok bezárásához kormányzati egyetértés kell.

A csepeli vagyok nevű közösségi oldal petíciót indított a bezárások ellen: https://www.peticiok.com/ne_zarjak_be_a_csepeli_postakat?fbclid=IwAR3Szx_r0v7YvnDFIYrvXyBeSIa0AsUvpprfXNsb5ZSbEtVH2ezGADEqtcg 

Hosszas hallgatás után tegnap végre megmozdult az ügyben Borbély Lénárd polgármester is. A saját fb oldalán ezt írta: "A csepeli kisposták ügyében személyes tárgyalást kezdeményezek a Magyar Posta új vezérigazgatójával. A csepeli embereknek - különösen az időseknek, betegeknek - nagyon fontos, hogy újra a jól megszokott helyeiken tudjanak ügyeket intézni anélkül, hogy kilométereket kelljen utazniuk a következő postahivatalig."

Az íráshoz csatolta a posta elnök-vezérigazgatójához címzett levelét is.

Érdeklődéssel várjuk a folytatást, de reméljük, a polgármester most végre nem ölbe tett kezekkel figyeli a fejleményeket...

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5117976076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása