CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kritikán aluli csepeli közlekedés közben kritikátlan dicsérgetés

2022. december 19. 00:02 - csú

metrans_szerelveny_corvin-csomopont.jpgJól jönnek a kerületnek, a Metrans által befizetett adók, azonban a környezeti-, légszennyezettségi- és az egészségügyi hatások valószínűleg jóval nagyobb összegű, pénzben nem is mindig kimutatható kárt okoznak Csepelnek

Idetelepülése óta kritikusan szemléltük a Metrans Csepelen történő befogadását, tevékenységét, az önkormányzat céggel kapcsolatos magatartását. Minden esetben a cég csepeli közlekedésre gyakorolt negatív hatásaiból indultunk ki.

Véleményünk azóta sem változott: a METRANS most is a kerület legfőbb útvonalain, leginkább a II. Rákóczi Ferenc úton és a Corvin-csomópontnál fokozza a zsúfoltságot, rontja a környezetvédelmi- légszennyezettségi mutatókat, teszi időnként elviselhetetlenné a csepeli lakosok életkörülményeit. 

Tudjuk, hogy

jól jönnek a kerületnek, a cég által befizetett adók, azonban a környezeti-, légszennyezettségi- és az egészségügyi hatások valószínűleg jóval nagyobb összegű, pénzben nem is mindig kimutatható kárt okoznak Csepelnek, rövid-és hosszabb távon egyaránt. Ezért is érdekes, hogy Csepeli Hírmondó folyamatosan reklámozza (nem rég a Stabil munkahelyek Csepelen: a METRANS-nál folyamatos a felvételcímű cikkel) a céget, kritika és kényelmetlen kérdések nélkül.

További, a céget dicsőítő idézett cikkben jelzett bővítést nem biztos, hogy támogatni kellene a kerület vezetésének – éppen Csepel évtizedek óta tervezett, megígért infrastrukturális fejlesztésének elmaradása, jelentős csúszása miatt.

H.-y.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3617996840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása