CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

NÉZŐPONTOK

2023. január 15. 00:01 - csú

csepeli_munkasotthon_uj_weblap_honlap_2021-09-16_1.PNGOrbán szerint kulturális expanzióban vagyunk, de jó lenne tudni azt is, hány kultúrház, közösségi tér zárt be hónapokra a megfizethetetlen rezsi miatt, hány színházban ülnek a nézők fogvacogva napjainkban. Erről nem szól a kormánysajtó.

Másként látja a világot a sokat tapasztalt idős ember és megint másként egy fiatal, ugyanazokból a tényekből másra következtet a milliárdos, s másra a fűtetlen vályogházban didergő üres gyomor. Ráadásul nálunk a baloldal másképp látja a történéseket, mint a jobboldali, vagy mondjuk inkább úgy, a konzervatív tábor, amivel persze az égvilágon semmi baj nincs. Egészen addig a pontig, amíg mindkét oldal a valóság talaján áll és nem ferdíti el a tényeket. Amíg nem írja le az egyik oldal napilapja, hogy tavaly növeltük presztízsünket a világban, miközben még a mezei állampolgárok 70 százaléka szerint is romlott Magyarország megítélése Európában az

orosz-ukrán háború kitörése óta.

Másképp látjuk a világot, de tavaly év közben kiderült, hogy még ez sem igaz minden kérdésben. Az élelmiszerárstop bevezetése például jól jött a baloldali szegényeknek is, de a jobboldali gazdaságpolitikusok szerint is rontott a gazdaság helyzetén, Matolcsy jegybankelnök állítja, legalább 3-4 százalékkal növelte a kontinens legmagasabb inflációját. Ide lehet hozni a Magyar Zene Háza megnyitásakor elhangzott miniszterelnöki kijelentést is, hogy kulturális expanzióban vagyunk, mert jó lenne tudni azt is, hány kultúrház, közösségi tér zárt be hónapokra a megfizethetetlen rezsi miatt, hány színházban ülnek a nézők fogvacogva napjainkban. Erről nem szól a kormánysajtó.

Azon meg sem lepődünk, hogy a kormánymédia nem talál egyetlen valamirevaló politikust sem a baloldalon, azt hirdetik, csak elbukott és lebukott, tehetségtelen csalók tolonganak a pénzes állásokért, akiknek egyetlen célja az ország lejáratása, s mindennek tetejébe még egy tisztességes programot sem tudtak összetákolni a választás előtt vagy a DK-s árnyékkormány megalakulásakor. Itt azért még a sokat látott baloldali újságíró is felteszi a maga szemüvegét, és azt mondja: aki nem olvassa a programokat, az nem tud róluk. A Fidesznek amúgy az utóbbi választásokon mindössze annyi volt a programja, hogy „Folytatjuk”. Aki másképp tudja, írja meg. 

Forrás: GULYÁS ERIKA (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918018268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása