CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki lesz a győztese Csepelen a fideszes kakasviadalnak?

2023. január 23. 00:02 - csú

jedlik_alapko_2021-01-27.pngCsepel polgármesterét kizárták a csepeli Jedlik gimnázium új épületszárnyának  alapkőletételéből pont egy éve

Borbély és Németh évek óta tartó hatalmi harca idén is rányomja bélyegét a csepeli közéletre, befolyásolja kettejük mozgását, hatással lesz az önkormányzat idei eredményére és/vagy eredménytelenségére is.

Borbély Lénárd a Kis-Duna part „megnyerése érdekében tavaly januárban közvéleménykutatást indított, hogy Németh ne szerezhesse meg a KIMBA csarnok melletti volt ifjúsági tábor területét. Lakossági fórumot tartott a területen, majd önállóan döntött az ifjúsági tábor fejlesztéséről.

Németh január végén, a polgármester nélkül, lerakta a Jedlik Ányos Gimnázium új épületszárnyának alapkövét.

Kölcsönösen

távol maradtak egymás rendezvényeitől, elmaradtak a közös koszorúzások, ünnepségek. Kettejük kakasviadala a novemberi képviselő-testületi ülésen lett teljesen nyilvános, amikor a képviselő-testület Fidesz-frakciójának öt tagja nem szavazta meg a polgármester idei költségvetési módosítási javaslatát, a jövő évi adóemelést, valamint a tavaly 212,5 milliós veszteséget termelt Városgazda Zrt. kettéválasztását.

Nem sokkal ezután került napvilágra: Németh kezdeményezésére a Fidesz vezetés feloszlatta a párt helyi alapszervezetét. Komoly csapást jelentett ez Borbélynak, aki most lényegében az általa nem kedvelt és ritkán alkalmazott együttműködésre lett kényszerítve saját frakciójával, de az ellenzékkel is. Egyelőre úgy tűnik, Borbély a könnyebbik utat választotta: évvégén több száz milliót fordított jutalmazásra, osztogatásra, amit csak lehetett megnyitott, átadott, felavatott, különböző programokon szónokol, videosorozatot készíttetett havi összefoglalóként saját tetteiről.

Küzdelmük azonban még nem dőlt el, mindketten a 2024-es választásokra készülnek már: talán akkor sikerül végleg leszámolni a másikkal. A történet vége egyelőre nem megjósolható, de az biztos, hogy a Fidesz vezérkar nem engedheti ki a kezei közül Csepelt

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3618022200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása