CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hova vezeti az idén Csepelt a polgármester?

2023. január 25. 00:02 - csú

kodos_jovo_homalyos_ut_nehez_mutatvany.pngKödös, imbolygó az út a közeli jövőbe. Csepelen sok száz milliót eltapsoltak strandra, Kimbára, focipályákra, Dagi kocsmára, parkokra és Csepelhez nem kötődő személyek emlékhelyeire. Ez a felelőtlen költekezés olyan feneketlen vödör lett, amit már a kormány helyi protekciós kedvezményezettjei sem tudtak újratölteni…

A polgármester évértékelési optimizmusával ellentétben, a valóság az, hogy a csepeli önkormányzat fennállása egyik legnehezebb évét zárta. A jövő lehetőségeinek latolgatásánál viszont a megszűnés, a felszámolás és a gazdasági ellehetetlenülés is a kialakuló opciók egyike lehet. Ezeknek oka, hogy a kerület vezethetősége, - a politikai döntéshozók megosztottsága és hatalmi vetekedése miatt - teljesen ellehetetlenült. Amennyiben ez a gyakorlat folytatódik, annak a következményei lehetnek: 1, Csepelnek nem lesz költségvetése, 2, a testület feloszlatása a törvények értelmében elkerülhetetlenné válik 3, törvényességi vizsgálatok indulnak, 4, a polgármester helyzete tarthatatlanná válik.

Valljuk be: rosszabb és bizonytalanabb helyzet nem nagyon létezik! Ezt el kellett volna mondania a polgármesternek, ha a valós helyzetről akart beszélni. Ő azonban

tények nélküli reményhalmazt mantrázott, és befejezetlen félmondatokkal operált! Mert amikor a Kis Duna partot, mint kiemelt célt emlegette, meg kellett volna mondania azt is, hogy az maga a csőd! Németh és Borbély ebbe manőverezte bele Csepelt! Sok száz milliót eltapsoltak, - strandra KIMBA-ra, focipályákra, Dagi kocsmára, parkokra és fasisztoid emlékű kétes egyéniségek emlékhelyeire – hosszú távú fedezet nélkül. Ez olyan feneketlen teknőnek mutatkozott, amit a kormány, a protekciós kedvezményezettjeinek sem tud már kifizetni! A strand üzemeltetés átvételekor, a medence befedésekor a bontások és rombolások megkezdésekor és a szervezet Városgazdához való csatolásakor a gazdasági racionalitások írmagját is kiirtották. Százmilliókat fizettek ki egy veszteséges üzemért, és főleg azért, mert hozzáértés hiányában a hővíz-kutat nem vették meg.

Az sincs benne az értékelésben, hogy ezek a személyes intézkedések döntötték elszámolási végveszélybe a Városgazda társaságot: amit kettévágással kívánták a törvényi közhasznúságnak megfeleltetni. Hamis módon levették róla a veszteséges tevékenységeket, amit a régi cimborára hagytak, és másik jólfizető helyeket kreáltak néhány új cimborájuknak. Mintha azzal, ha a lepedő felső részét levágják, és az aljához varrják, maga a lepedő hosszabb lenne! Hát, - ahogy lenni szokott - sem a lepedő nem hosszabb, sem az önkormányzat gazdálkodása nem lett racionálisabb. Viszont drágább lett! Itt, - ahogy egy egyszemélyi diktatúrában történni szokott - csak a hatóságok hülyébevétele, a törvények kijátszása és a helyi önkormányzat csőd felé vezetése történik!

A fővárostól az egészségügyre kapott 160 milliót is félő, hogy sikeresen elpuskázták! Új egynapos sebészettel próbálkoznak, akkor, amikor ennek se az emberi (orvosi) sem szervezeti háttere nem biztosított. Szétverték a régi, be nem üzemelt „egynapos sebészetet” és egy újra fordították a fővárosi pénzt. Nem tanultak a korábbi fiaskóból és tovább erőltették a kudarcos gyakorlatot. Befogadó kórházi háttér nélkül nincs egynapos sebészet! Ezt meg nehéz (eddigigyakorlat alapján lehetetlen) megszerezni, mert a kórház ellenérdekelt! Üres tehát az „egynapos”, de a160 millió elszállt!

A magát a moralitás magaslatára helyező polgármester befejezésként arról írt, hogy a képviselő-testület tagjai nem állnak mögé és nem törődnek az ott dolgozó emberekkel! Itt is elfeledkezett a saját, ellenzékben végzett tevékenységéről: Többek közt arról, hogy akkor viselkedése miatt nincs Csepel belvárosában parkolólemezes kocsitárolási lehetőség. Most pedig, azt várja, hogy azokat a döntéseket, amiket a képviselők megkérdezése nélkül ő hoz, a testület támogassa, már a fideszeseknél is kiverte a biztosítékot! Elfelejtette, a korábbi önkormányzati dolgozók kirúgásait, azt a fasiszta módszert, ahogy a CSEVAK dolgozóit zaklatták, munkahelyeikről kizavarták, karámba szoríttatva vizsgáltatták, motoztatták jól fizetett biztonságiakkal?

„Alkalmi szövetségről” beszél, miközben mindent megtett saját, egyszemélyi uralma megteremtéséért, a képviselők tájékozódási, felkészülési lehetőségének kiiktatásáért, tiszteletdíjaik megvonásáért, megbüntetésükért, és a kollektív munka teljes ellehetetlenítéséért. Ne csodálkozzon a kerületvezető, ha ezek után egyedül marad.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2518029060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása