CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki fog (rá)fizetni Csepelen a parkolásért? Kibújás a felelősség alól

2023. február 27. 00:02 - csú

fizetos_parkolas_csepelen_1.PNGA polgármesternek nincs gondja a Szent Imre téri parkolással. A csepelieknek és a környékbelieknek annál inkább. Hamarosan dönteni és (valakiknek)  fizetni kell?

Még 2022. júniusában döntött a Fővárosi Közgyűlés a fővárosi parkolási rendszer változtatásáról, a fizetős zónákról, amelyben Csepel is szerepelt. A javaslatot a polgármester is megszavazta, annak ellenére, hogy korábban azt mondta, amig ő lesz a polgármester, a csepeliek nem fognak fizetni a parkolásért. Véleményét a közgyűlés után is megismételte. https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/14227-a-csepelieknek-ingyenes-kell-maradjon-a-parkolas-csepelen

Azóta lényegében nem történt semmi, a csepeli parkolási helyzet folyamatosan romlik, amit a

csepeliek is rendre szóvátesznek. 

A közpénzen kiadott fideszes szócső, a CSH a járókelőket kérdezte: mi a véleményük a csepeli parkolási helyzetről, „mit szólnának ahhoz, hogy egyes helyeken fizetőssé tennék a parkolást a nem csepeli lakhellyel rendelkezők részére.”

A válaszok évek óta ismertek, érthetetlen, hogy miért most kérdezik a járókelőket, ha csak nem arról van szó, hogy a fővárosi döntés végrehajtása rövidesen elindul.

Egyébként jogilag is vitatható a Borbély úr által javasolt diszkriminatív megoldás, ráadásul az, hogy csak a kerületieknek ne kelljen fizetni a parkolási díjas zónákban, gyakorlatilag bonyolult, nehezen végrehajtható. Polgármester úr: néha vállalni kell a nem mindig népszerű döntések felelősségét is, pláne, ha meg is szavazta azt a fővárosi közgyűlésben.  

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6818050232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása