CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milyen és vajon hova vezet az Orbán-féle magyar út?

2023. február 27. 00:01 - csú

magyar_ut_katyus_ut.jpgNekünk nem kell semmilyen csoportosuláshoz tartoznunk, nekünk a történelem magyar útját kell járnunk - fújja újra és újra a miniszterelnök. Vajon milyen az a magyar út?

Históriánk Mohács óta katasztrófák sorozata, melyekbe az adott történelmi helyzet s vezetőink rossz döntései sodortak minket. Bukott szabadságharcaink, hibás szövetségválasztásaink s az ezek nyomán bekövetkezett világháborús vereségek, népirtások, az ország megcsonkítása, idegen hatalmak: Habsburgok, nácik, bolsevikok uralma – ezek melyike volt magyar út? Akadtak persze jobb periódusok is: a kiegyezés utáni fejlődés, a bethleni konszolidáció, a kádári felzárkózás és esélykiegyenlítődés, ám ezeket a kedvező külpolitikai helyzet tette lehetővé, és ezért 

csak relatív javulást hoztak.

Ma itt a lehetőség, hogy tényleg előre menjünk: a világ legerősebb katonai és politikai szövetségi rendszerének tagjai vagyunk – ám Orbánnak éppen ez nem tetszik. Ő a nagy szuverén, maga akarja megoldani mindazt, amit csak nemzetközi együttműködéssel lehet. Orbán magyar útja láthatóan gazdasági válsággal, kivándorlással, elszegényedéssel, az ország kifosztásával, elbutításával és elszigetelődésével, a jogállam leépítésével jár együtt, hiába próbálja mindenért „Brüsszelre” kenni a felelősséget.

Forrás: Fábri Ferenc (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018041244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása