CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

PISZTOLY AZ ASZTALON

2023. március 07. 00:01 - csú

szalay-bobrovniczky_ov_honvedelmi_minisztere_2022-tol.jpg"Vajon a miniszter élesre töltött fegyvereket tart-e az asztalán, amikor riportereket fogad... De engem már az sem lepne meg"

A múltban túlzónak tartottam azokat, akik az Orbán-kormány tagjait a maffiózókhoz hasonlították.  Elvégre az amerikai filmekből jól tudjuk, hogy a maffiafőnökök öltönyös, nyakkendős gengszterek, akik asztalra helyezett revolverrel tárgyalnak. A nyomaték kedvéért teszik ezt, mert a pisztoly az asztalon meggyőzheti az ingadozókat, biztosíthatja a megbeszélés sikerét.

Ilyesmit azért a magyar kormány tagjai nem tesznek.  Legalábbis  nem tettek. Eddig.

A közelmúltban azonba a

Bloomberg fényképes interjút közölt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel. Szóba került az elbocsátások ügye is, hiszen a miniszter kéthavi felmentési idővel felmondhat azoknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek. Az ellenzék tisztogatást emleget, de a miniszter megnyugtat. Hogyan is lehet ilyesmit feltételezni? Alaptalanok azok a kritikák, miszerint az átalakítás politikai indíttatású lenne.

A riporter a cikkben megjegyzi, hogy a miniszter szobájában levő asztalon fegyverek hevertek, egy revolver és két félautomata gépkarabély.  Sőt, az elegáns Szalay-Bobrovniczky hanyag félmosollyal pózolt is azokkal, ahogy a filmekben szokás.

A cikkből nem derül ki, hogy vajon a miniszter élesre töltött fegyvereket tart-e az asztalán, amikor riportereket fogad... De engem már az sem lepne meg.

Forrás: Lázár György publicista (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7218047512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása