CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sokkal erősebb szemüveget a miniszternek!

2023. március 30. 00:03 - csú

szijjarto_peter_2.pngAzt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (Miskolcon, egy beruházás bejelentésekor), hogy tavaly a magyar gazdaság mesterhármast ért el, megdöntve a foglalkoztatottság, a beruházások és az export rekordját is, és „ezzel sikerült azt a célkitűzésünket elérni, hogy Magyarország egyfajta lokális kivétel legyen abban a recesszióban, amely körülvesz minket”.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem vesz körül bennünket recesszió, viszont nálunk már két egymást követő negyedévben esett vissza a gazdaság, vagyis nálunk tényleg recesszió van, míg az Európai Unióban nincs. Ilyen a lokális kivétel, Orbán módra.

Azt állította továbbá Szijjártó (Face­book-oldalán), hogy az Európai Bizottság újabb szankciós csomagjának bemutatásával bebizonyosodott: Brüsszel semmilyen segítséget nem nyújt az infláció elleni küzdelemben. Ráadásul a szankciókról már kiderült, hogy azok nem működnek. „Kilencszer már megpróbálták, kilencszer nem sikerült.”

Ezzel szemben a tény az, hogy de sikerült: Oroszország olaj- és földgázbevételei az elmúlt hónapokban jelentősen csökkentek, ipara pedig

nem vagy csak jóval kisebb mértékben jut hozzá a modern nyugati technológiához, mint korábban. Ráadásul a földgáz és az olaj ára a 2021. szeptemberi szintre esett vissza. Oszt jónapot – ahogy Szijjártó főnöke mondaná. Az infláció ellen pedig az Unió eredményesen küzd, mert az euróövezetben 8,5%-ra csökkent az áremelkedés üteme, míg nálunk 25,7%-ra nőtt. Szemüveget a miniszternek!


Azt állította ezenkívül Szijjártó (Minszkben), hogy azért utazott Be­laruszba, Putyin szövetségeséhez, mert mielőbbi békére van szükség, és „a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani”.
Ezzel szemben a tény az, hogy érdekes módon Kijevben nem kell nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, oda ugyanis Szijjártó még nem tudott elutazni. Bár, ha Belaruszt lebeszélte az oroszokkal való együttműködésről, akkor gratulálunk. Egy lépés lenne a béke felé.


Azt állította Gulyás Gergely miniszter (Sátoraljaújhelyen, a városban táborozó kárpátaljai diákok és tanárok előtt), hogy Magyarország azért nem szállít fegyvereket Ukrajnának, mert azt csak Kárpátalján keresztül tehetné, ami azzal a veszéllyel járna, hogy Kárpátalja is a célpontok közé kerül.
Ezzel szemben a tény az, hogy szállíthatnánk a lengyel határon keresztül is (ahogy a többi NATO-ország), de a lényeg az, hogy az Orbán-kormány egyáltalán nem akar fegyverekkel segíteni Ukrajnán. Aminek csak egyetlen célja lehet, mégpedig az, hogy jó pontokat szerezzen Putyinnál. Miért is?


Azt állította a Magyar Nemzet (címben), hogy „Bíróság elé állhat Gyurcsány Ferenc”.
Ezzel szemben a tény az, hogy Gyurcsányt semmilyen ügyben nem állítják bíróság elé, legföljebb esetleg meghallgatják őt egy perben, amelyet Eger polgármestere indított egy fideszes képviselő ellen, mert az azt állította róla, hogy rendszeresen egyeztet a DK elnökével. A Magyar Nemzet szokás szerint kabátlopási ügybe keverte Gyurcsányt. A kabát a lapnál átvehető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018054132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása