CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közéleti keringő a csepeli Táncoló lány körül

2023. április 03. 00:05 - csú

tancolo_lany_csepelen_bronzbol_szokokuttal_-1212.pngNegyven éve ellenáll a rongálóknak, a garázdáknak, az italozóknak és a szemetelőknek. Megérdemelné a törődést a kerületvezetőktől is

A Csepeli vagyok közösségi oldalon jelent meg egy bejegyzés arról, hogy a Szent László utcai szolgáltatóház „kerengőjében” található „Táncoló lány” körüli medencét három éve részben szétbontották, azóta nem működik. Megerősítve a leírtakat, csak néhány megjegyzésünk van:

* Nem csak a szobrot körülvevő medencével van gond. A szolgáltató házak között és a két oldalt kiépített „kiskertek” kőfalai és a rajtuk lévő „fapadok” is teljes felújításra szorulnak, már több, mint három éve. Tényleg ideje van a terület teljes rendezésének.

* Egyetértünk az egyik hozzászólóval, miszerint az

önkormányzati vezetés által fontosnak tartott kiemelt fejlesztések, felújítások sorába, az ilyen gondok megoldása nem fért és fér bele, pedig sok milliárdos tartalékkerettel gazdálkodhat a polgármester. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a februári képviselő-testületi ülésen, ahol a költségvetés elfogadása ügyében Borbély Lénárd 250 milliós alkut kötött Németh Szilárddal, annak részeként egyetértett a fideszes képviselők „körzeti követeléseivel” is, miközben az ellenzékiek esetében hasonlóra alig volt példa az 2010 óta.

* Külön érdekessége a hozzászólásoknak Pákozdi József alpolgármester reagálása: „Elintézve! A szobor és környékén összetakarított a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.” Megdöbbentő. Mi van elintézve? A takarítás? Nem ez volt a kérés. Az alpolgármester tényleg azt gondolja, hogy ezt várták/várják tőle az ott élő csepeliek? Persze, lehet, hogy az ellenzékből való átlépésért csak tisztséget kapott, de hatáskört, beleszólási lehetőséget nem.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718076136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása