CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bizalomépítés nélkül megbénul Csepel közélete és önkormányzata

2023. április 12. 00:05 - csú

kerdojelek_kerdojelerdo.jpegMár 13 éve hiánycikk Csepelen a tisztességes közéleti verseny, a közös akarat és a közös munka, amelyeknek az  egyik legfontosabb feltétele, a kölcsönös bizalom 

Március idusán még nem tudtuk, csak sejtettük, hogy mi várható a Németh Szilárd aktív közreműködésével feloszlatott kerületi Fidesz-nél. Csak úgy mint máskor, a koszorúk díszesek, a virágok színpompásak voltak most is az SZTK előtti ünnepségen. Azóta a koszorúkat elhordta valamelyik Csevak-utód, elhervadtak a virágok és kizárták az újjáalakuló pártból Csepel fideszes polgármesterét, valamint a helyettesét, Ábel Attilát is.

Ezért érdemes felidézni, amit a március 15-i, a Görgey téren elhangzott ünnepi beszédében Borbély Lénárd mondott: 

„…a magyar nemzet boldogulása csakis közös akarattal és munkálkodással sikerülhet. És ugyanez a helyzet Csepelen is.” 

https://csepel.hu/hireink/esemenyek/item/14836-az-1848-49-es-szabadsagharcra-es-forradalomra-emlekeztek 

Egyetértve a kiragadott mondattal ezúton kérdezzük a polgármestertől: polgármestersége kilenc éve alatt mit tett a közös akarat és a közös munkálkodás megteremtése érdekében?

Leült-e valamikor a képviselő-testület ellenzéki tagjaival, a kerületben működő pártok, civil szervezetek, szakszervezetek és gazdasági szervezetek képviselőivel együtt megtárgyalni a kerület helyzetét, áttekinteni azokat a

tennivalókat, megoldási lehetőségeket, amelyekben mindenki vagy legalábbi a többség, politikai hovatartozástól függetlenül, egyetért, s kimunkálni a közös munkálkodás konkrét formáit, módszereit.

Szerintünk erre eddig nem került sor. Lózungok puffogtatása, a politikamentesség hangoztatása, kampányízű programok bonyolítása, egyoldalú tájékoztatók, monológok és a Németh Szilárddal folytatott hatalmi harc HELYETT folyamatos párbeszédre, valódi együttműködésre és konkrét tettekre, a nyilvánosság valamennyi feltételének megteremtésére lett volna szükség.

Ennek hiányában és a  bizalom építése nélkül Csepel közélete és önkormányzata megbénul. Egyelőre csak a sötét kiindulási pont világos. A tisztességes közéleti verseny, a közös akarat és a közös munka egyik legfontosabb feltétele, a kölcsönös bizalom már 13 éve hiánycikk Csepelen.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918085624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása