CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rubelkutyák rövid pórázon

2023. május 08. 00:03 - csú

orban_arnykepe_arnyeka_vagott.pngÚjra beigazolódóban van a régi, történelmi tétel, hogy egy pici országra milyen veszélyt jelent egy nagy egójú vezető.

Orbán az egotripjével mára összehozta hazánk felett a tökéletes vihart: az EU elzárta a magyar gazdaságot életben tartó pénzcsapot, a V4 széthullott, történelmi testvéreink a lengyelek viszolyognak tőlünk, a németek nemkülönben,  és végül sikerült éles konfliktusba kerülni a világ vezető katonai hatalmával az USA-val is.

Uncle Sam éppen most közölte, hogy kis hazánk vezetése NATO-szintű biztonsági problémát jelent. Ami finom, virágnyelvű megfogalmazása annak a Brüsszeltől Washingtonig nyilvánvaló ténynek, hogy a magyar elit kilóra eladta magát Oroszországnak, Orbán pedig Putyin befolyásoló ügynöke.

Ne legyenek illúziónk: egy ügynök ritkán rúgja ki a tartótisztjét, úgy Orbánék is ha akarnak sem tudnak már kiugrani az orosz trojkából, arra ugyanis

csak egy irányba lehet jegyet kapni.

Az, hogy orbánék távoznak a kémbankból az nem jelent semmilyen fordulatot. Jellemző, hogy reggeli rádiónyilatkozatában Orbán a következő mondatban már a neki Moszkvában kiporciózott „békepárti” Kreml-üzenetet mondta fel. A kémbank már legalább egy éve tetszhalott volt, mivel fedőtevékenységét – hitelkihelyezés – EU és amerikai nyomásra nem tudta folytatni, Putyinnak mára vélhetőleg érdektelenné vált a fenntartása, sőt, éppenséggel veszélyessé, mivel a Budapesten lézengő dologtalan ügynökei csábító célpontot nyújtanak a CIA-nak is. Az amerikaiak célja Magyarországgal pedig nem az, hogy a szélkakas Orbánt egy újabb - sokadik - pálfordulással NATO-atlanti elkötelezettségű politikussá faragják. A magyar vezérnek lefőtt a kávé, a szövetségesek szemében régen kompromittálódott.

Az amerikaik célja a szankciókkal valószínűleg az, hogy „semlegesítse”, azaz izolálják és partszélre tolják a magyar kormányt NATO-n és az EU-n belül is. Várhatóan Orbánékkal még megszavaztatják a svéd NATO csatlakozást, kiszorítanak még pár orosz kémet innen, majd azt követően édes hazánk súlyának megfelelően fütyülnek arra, ha a Fidesz rubelkutyái a pártsajtóban hadat üzennek az USA-nak. Valahogy úgy vannak vele: ha a magyarok megunják a hazaáruló muszkavezetőiket, akkor elkergetik, a hogy az elődök tették 1956-ban.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318103698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása