CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit hazudtak a kormány vezetői az elmúlt napokban?

2023. május 29. 00:03 - csú

nagy_marton_miniszter_-2022-05_1.pngAzt állította Nagy Márton (képünkön), gazdaságfejlesztési miniszter (egy konferencián), hogy összeomlott a piaci hitelezés, és az állami hitelprogramok bevezetése nélkül recesszió lenne Magyarországon. - Ezzel szemben a tény az, hogy már van.

A bruttó hazai termék, a GDP értéke ugyanis a tavalyi harmadik és negyedik negyedévben csökkent. Márpedig ezt hívják recessziónak. De lehet, hogy a Fidesz-szótárban ez is növekedést jelent.

Azt állította

Orbán Viktor (a szélsőjobboldali amerikai republikánusok budapesti rendezvényén), hogy „progresszív liberális laboratóriumokban” kifejlesztett vírus támadása alatt áll a nyugati világ, de Magyarországon megvan az ellenszer: nemet kell mondani a migrációra, a genderre és a háborúra.

Ezzel szemben a tény az, hogy a migráció évezredek óta létező természetes jelenség, nem vírus, és nem is a liberálisok találták ki. A gender fogalom csupán arról szól, hogy az embereknek nem egyszerűen biológiai, hanem társadalmilag meghatározható nemük is van, és meg kell adni a teljes egyenjogúságot a nőknek, valamint a különböző egyéb nemi identitású csoportoknak. A háború pedig végképp nem liberális laboratóriumi találmány: az éppen szomszédunkban zajló háborút éppenséggel egy illiberális autokrata robbantotta ki. De ettől még Orbán virtigli vírusölő, hiszen egyszer már levitte a vírust a birkózószőnyegre. Igaz, közben ötvenezer magyar meghalt a vírusfertőzésben.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy „mi, magyarok nem támadunk. Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, hogy mit gondoljanak a migrációról, a gender-elméletről vagy éppen az európai szuperállamról”.

Ezzel szemben a tény az, hogy néhány perccel később, beszéde végén mindenkinek azt tanácsolta, hogy a választások előtt írják föl a zászlóra: no migration, no gender, no war. Mi lett volna, ha esetleg meg is akarja mondani, mit csináljanak?

Azt állította továbbá a miniszterelnök (a Kossuth rádióban), hogy 9 uniós ország, élükön Németországgal azt kezdeményezi, hogy a tagállamoknak ne legyen lehetőségük önálló külpolitika folytatására, megszűntetnék a vétót, és elég lenne a minősített többségi döntés külpolitikai kérdésekben.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez csak az unió közös fellépéseire vonatkozna, és Magyarország ezekben is képviselhetne más álláspontot, legföljebb kisebbségben maradna. Ez egyébként most is így van, hiszen például az Oroszország elleni szankciókat Orbán általánosságban ellenzi, a gyakorlatban mégis csatlakozik hozzájuk, holott mindent meg is vétózhatna. Mindenesetre a szuverén magyar külpolitika jegyében – ahogy eddig, úgy a jövőben is – továbbra is nyugodtan gyalázhatná Brüsszelt.

Forrás: Bolgár György (Klubrádió)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018119436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása