CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli sikerek, amelyekről mélyen hallgatnak a kerületvezetők és a szócsöveik

2023. június 07. 00:05 - csú

kossuth_technikum.jpgA Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz tartozó csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum (az ország egyetlen repülőgép-szerelői és műszerész képzést biztosító oktatási intézménye) 16 végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákja húsz év után ismét az Aeroplex ferihegyi műszaki bázisán tehette le szakmai vizsgáját

Ismert kerületi szakképző intézményekkel kapcsolatos hírek jelent meg internetes portálokon, közösségi oldalakon, azonban a csepeli önkormányzati média felületein rendre elhanyagolják munkájuk, eredményeik ismertetését. A következőkben pótoljuk e hiány egy részét:

*  A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz tartozó csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum (az ország egyetlen repülőgép-szerelői és műszerész képzést biztosító oktatási intézménye) 16 végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákja húsz év után ismét az Aeroplex ferihegyi műszaki bázisán tehette le szakmai vizsgáját – tájékoztatott az MTI . A jelenleg minisztériumi fenntatásban működő intézményben 1952 óta folyik műszaki szakember képzés. Erasmus Szakképzési Mobilitási Tanúsítvánnyal rendelkezik. Diákjai évek óta sikeresen szerepelnek fővárosi és országos tanulmányi és szakmai versenyeken.

* A Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola (XXI. ker. Transzformátor u. 7.) a jövő szakembereit oktatja olyan hiányszakmákban is, melyekben komoly szakemberhiány van napjainkban, de a szakértői véleménnyel rendelkező sajátos nevelési igényű tanulók is piacképes szakmához juthatnak az iskolában, adta hírül a 21.kerulet.ittlakunk.hu. Az intézmény ösztöndíj rendszere is elismerésre méltó: „Az első év során 16 ezer forintot kaphatnak havonta, a második és harmadik évben pedig 100.000, - forint érhető el minden hónapban. A sikeres szakmai vizsgát teljesítők 300.000, - Ft-ig terjedő pályakezdési juttatásra jogosultak, amelyből akár egy jogosítványra is futja.” https://21.kerulet.ittlakunk.hu/suli-ovi/230531/osztondijas-szakmai-kepzesek-csepelen

Forrás: internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818138278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása