CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

12 CSAPÁS CSEPELRE AZ ORBÁN-KORMÁNYTÓL

2023. június 08. 15:16 - csú

gubacs_hid_vonattal_busszal_rozsdaval_1.pngA Gubacsi hídtól az M0-ás útig 12 olyan beruházás megvalósítását függesztette fel az Orbán-kormány, amelyek közvetlenül érintik Csepelt és a csepeliek életét, jövőjét. Lázár János ma tette közzé a 270 tételből álló országos listát

Nem kezdik meg a Gubacsi hídhoz kapcsolódó a sokszor beígért vasúti hídnak és létesítményeinek az építését; elmarad a Dél-pesti és a Központi Szennyvíztisztító fejlesztése. Hasonló sorsra jut a Dunai Evezős Központ, továbbá az Észak-Csepelre tervezett közpark (Wetland) valamint a „Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark” a fedett pályás atlétikai edzőcsarnokkal is. Az M0-ásnál felfüggesztik a balesetveszélyes csomópontok fejlesztését….

A teljes lista itt tekinthető meg. Ezek közül az 5., 10., 11., 12., 13., 31., 224., 253..256., 265., 266., és a 268. pontot ajánljuk olvasóink figyelmébe azzal a kiegészítéssel, hogy a többi pont közül is jó néhány beruházás elmaradása, „felfüggesztése” fog érzékeny veszteséget okozni a csepelieknek.

Lázár János építési és közlekedési miniszter ellenzéki kérdésre közzétette a felfüggesztett beruházások listáját.

Mi a végleges listája a megpecsételődött sorsú beruházásoknak? – ezzel a címmel nyújtott be írásbeli kérdést a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes.

Lázár János válaszában arról tájékoztatta a képviselőt, hogy

az Építési és Közlekedési Minisztérium összesen 270 beruházást függesztett fel 2022. május és 2023. június 6. napja között.

Az építési és közlekedési miniszter a válaszához mellékelte a felfüggesztett beruházások listáját, amelyen többek között szerepelnek

  • egészségügyi és sportberuházások,
  • oktatási épületek létesítése, felújítása,
  • valamint a közlekedési infrastruktúrát érintő beruházások.

Forrás: index.hu és kormánydokumentum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018141984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása