CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd át fogja játszani a Jedliket az egyháznak?

2023. június 23. 00:05 - csú

nemeth_szilard_maruzsa_zoltan_gulyas_gergely_a_jedlik_sorsarol_2023-06-22.pngNagy-Magyarország térképe minden eltakarhat? Miért nem volt jelen a tárgyaláson Csepel polgármestere vagy képviselője, hiszen a Jedlik Ányos Gimnázium – ismereteink szerint –, még a Csepeli Önkormányzat vagyonának fontos eleme? Miért maradt ki az egyeztetésből a gimnázium igazgatója?

Németh Szilárd csütörtökön közölte közösségi oldalán hírt, hogy „Államigazgatási egyeztetés az új Jedlik Ányos Gimnáziumról Gulyás Gergely kancelláriaminiszter úrnál: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, Tóth Endre tankerületi igazgatóhelyettes, Süle László főtanácsadó úrral és Dudás Zoltán atyával. Szeptember 1-jén tanévnyitó! Hajrá, Jedlik! Hajrá, Csepel!” 

Számítottunk a hírre, mivel a kerületi közvéleményben is több pletyka terjedt el a gimnázium egyháznak való átjátszásáról…. Vártuk, hogy Németh, szokása szerint

a csepeli önkormányzati vezetés bevonása nélkül, mikor kezd tárgyalásokat a Jedlik jövőjével kapcsolatban, a kormányzattal és valamelyik egyház képviselőjével. Dudás Zoltán egyébként az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye diakónusa.  Kérdéseink:
* Miért nem volt jelen a tárgyaláson a csepeli polgármester vagy képviselője, hiszen a Jedlik Ányos Gimnázium – ismereteink szerint –, még a Csepeli Önkormányzat vagyonának fontos eleme? Miért maradt ki az egyeztetésből a gimnázium igazgatója?

* Mit keresett a tárgyaláson Süle László, a Németh által létrehozott Csepel SC Alapítvány elnöke? Lehet, hogy az Alapítványnak is köze lesz a gimnázium jövőjéhez? Egyébként hol főtanácsadó Süle úr?
* Történt-e valami változás a Jedlik kormányzati felújításának időszakában, a gimnáziumi vagyonelem tulajdonosi szerkezetében, ha igen, miért nem tájékoztatták erről a csepelieket?

* A tárgyaláson szó esett-e arról, hogy a katolikus egyház vagy valamelyik kerülete átveszi a gimnázium teljes fenntartást, működtetését? 

* Németh tájékoztatta-e a tárgyalás eredményeiről a kerületi polgármestert, a gimnázium vezetését, s mikor akarja a nyilvánosságot is tájékoztatni a történtek tartalmáról?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4018151746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása