CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A grund túlél mindent?

2023. július 04. 00:03 - csú

szomoru_elkeseredett_tanar_pedagogus_1.pngDiákjai a „Mi vagyunk a Grund”-ot énekelve, sorfalat állva, a nevét skandálva búcsúztatták el, amikor távoznia kellett az iskolából. Vannak nehéz leckék az életben, de a sokat látottak már tudják, ki lehet majd dobni a pocsék tankönyveket, és visszavonni a rossz rendelkezéseket is. Bár ez a pályáról elüldözötteket nem vigasztalja majd.

Miután a vonatkozó törvények módosításait a képviselőház és a felsőház is elfogadta, Csehországban épp az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik januártól a pedagógusok havi fizetése. A kérdésben vita nem alakult ki, az uniós pénzek szóba sem kerültek.

Eközben Balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumából azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal tanárt. A diákjai

írásbeli történelemérettségijét még kijavíthatta, a szóbeli vizsgán már nem kapott feladatot, alkalmazása megszűnt. Mert a zárt ajtók között megszavazott státusztörvényt nyíltan kritizálta, szakmai minősítése során az elkötelezettséget értékelő szempontra kirívóan alacsony pontszámot kapott (valakitől), így 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől.

Diákjai a „Mi vagyunk a Grund”-ot énekelve, sorfalat állva, a nevét skandálva búcsúztatták el, amikor távoznia kellett az iskolából. Vannak nehéz leckék az életben, de a sokat látottak már tudják, ki lehet majd dobni a pocsék tankönyveket, és visszavonni a rossz rendelkezéseket is. Bár ez a pályáról elüldözötteket nem vigasztalja majd. De végül mindig a Grund győz, mert túlél mindent. Most is így lesz.

Forrás: -n-a (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3818152076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása