CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire képesek még a csepeli iszapbirkózás résztvevői?

2023. július 05. 00:05 - csú

vendeglo_370_millioert_a_kolonics_kozpontban_hollandi_uti_volt_ifjusagi_tabor.pngKi fog itt jól lakni, ki jár jól? Kérdések és vádak a 337 millió forint közpénzből épült ebédlő, étterem körül

Már a szennyes kiteregetésénél tartanak a Borbély-Németh iszapbirkózás résztvevői. az újabb fordulót Németh Szilárd képviselő kezdte. Saját fb oldalán a következőket tette közzé:

„Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a KIMBA diákkollégiumának megépítését Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Märtz József, a Magyar Birkózók Szövetségének elnökségi tagja közös egyetértésben lehetetlenítették el. Itt - a háttérben - épült volna meg kollégiumunk, aminek a helyén, közpénzen, a csepeli adófizetők közel egymilliárd forintjából Märtz úr Hollandi8 luxusétterme és betonalapú teniszpályák nőttek ki a földből…”

A terület, amelyről szó van, a volt csepeli ifjúsági tábor területe, amelynek átépítés utáni átadását

napokig hirdette Borbély Lénárd polgármester. Az alkalomból új nevet is kapott a volt tábor. A Kolonics György Szabadidőközpontot nagy csinnadrattával adták át, mert, „…ahol ésszel, szívvel, tisztességgel és összefogással, az emberek támogatásával mennek a dolgok, ott minden valósággá válik.” (Borbély Lénárd fb oldala, videós meghívó.) 

Bercsik Károly, fideszes frakcióvezető, az írás alatt megismétli korábbi, Borbélynak címzett kérdését: mi a terve az ismerete szerint 377 millióba került felújított étteremmel? 

Természetesen van véleményünk az ügyről, a két politikus közötti iszapbirkózás újabb menetéről, de megvárjuk a polgármester véleményét, mert mindig fontosnak tartjuk közzétenni a másik fél álláspontját is. Viszont nekünk is van néhány kérdésünk

> Pontosan mennyibe került a szabadidőközpont egészének tervezése, megvalósítása és mennyi éves fenntartási költséggel számolnak?

> Mennyibe került az átadási ünnepség teljes programja? 

> Az óriási bulival, szörppel, fagylalttal és Borbéllyal készülő és ezek szerint sok pénzzel kampányoló civil szervezeten kívül, melyik szervezet kapott még ilyen fellépési lehetőséget?  

> Mennyit fizet a meghívott szervezet a terület egy részének igénybevételéért?  

A szabadidő központ átadásának napján az ominózus étterem ügyében Németh ismételtem posztolt egy írást. Az alatta lévő képbe azt írta: „Borbély Lénárd: 377 millió forint csepeli közpénz a havernak”.

Ez már komoly vád! Sőt. Miután ledöntötték a KIMBA plakátját, megszólalt, a Csepeli vagyok nyilvános csoport oldalán, az akadémia vezetése is. A polgármestert tették felelőssé a kialakult helyzetért. A két fél tehát nyíltan kilépett a küzdőtérre. A kerület 13 éve fogyó tekintélyét, megbecsültségét tovább romboló harcukat elborzadva nézik a közélettel is foglalkozó csepeliek.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2918158086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása