CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nincs és miért úszik el Csepelen a tanuszoda?

2023. július 12. 00:05 - csú

tanuszoda_tanuszoda_igeret_nemeth_szilardtol_2022-es_valasztas_elott.pngNémeth Szilárd még a 2022-es országgyűlési választások előtt azt ígérte, hogy a Béke téren, a Csepel SC területén épül meg az új tanuszoda, erről plakátot is kitettek. Az ígéret és a tanuszoda is elúszott...

„Járna a kerületnek egy tanuszoda. Járni jár, csak nem jut.” olvashattuk a Csepeli vagyok nevű fb-csoport közösségi oldalán. A szerző fel is sorol néhány példát, ami bizonyítja, másra volt pénz a kerületben, erre nem. Egyetértünk. Tényleg járna. Akkor miért nincs?

Borbély Lénárd a Tanműhely közben működő tanuszoda bontásakor, 2021. májusában, bejárást tartva a bezárás előtt álló tanuszodában, azt mondta, hogy a

hosszú távú megoldás érdekében a Dél-Pesti Tankerülettel közösen törik a fejüket, sőt, már „komoly és biztató előkészületek történtek” egy új, modern és korszerű tanuszoda létrehozására. 

(csepel.hu, 2021. május 19.) 

Németh Szilárd még a 2022-es országgyűlési választások előtt azt ígérte, hogy a Béke téren, a Csepel SC területén épül meg az új tanuszoda, erről plakátot is kitettek a volt Fi-Su Béke téri oldalának falára.

Borbély Lénárd ez év júniusában lakossági fórumot tartott a Királyerdei Művelődési Házban, ahol egy kérdésre válaszolva „Kálcsis Ferenc, a városfejlesztési cég vezetője a csepeli tanuszodával kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a Posztógyári Tanuszoda bontása után az önkormányzatot megkereste az egyik állami cég, hogy van lehetőség csatlakozni egy tanuszoda-építési programhoz. A strand közelében ki is választottak egy önkormányzati ingatlant, megvalósíthatósági tanulmány is készült, azonban azóta az önkormányzat semmilyen visszajelzést nem kapott arra vonatkozólag, hogy létrejöhet-e projekt.”

https://csepel.hu/#/news/lakossagi-forum-a-kiralyerdon- 

     A csepeli urak azóta is törik a fejüket, illetve már a bontás óta várják a visszajelzést, csatlakozhatunk-e egy állami programhoz. Két év alatt az még nem jutott eszükbe, hogy ők is tehetnének már valamit a tanuszodáért. Ezért nincs tanuszoda a kerületben.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7018163342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása