CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy mellénnyel kezdtek, hatalmas zakóval zártak Kubatov emberei

2023. július 22. 00:03 - csú

kubatov_gabor_narancsban.pngZöld veréb lett a zöld sasból. Nem Csercseszovnak kellett vagy kellene távoznia elsősorban a Ferencvárostól, hanem a több mint tíz éve regnáló elnöknek, Kubatov Gábornak. Aki egyben a FIDESZ pártigazgatója is. Egyedül ő a megmondhatója, hogy vajon hová lesznek a minisztériumoktól kapott forint milliárdok

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában ezen a… Ferencvároson? Igen, az elmúlt évek magyar sikercsapatára gondolok, a többszörös bajnokra, a nemzeti közpénznyelőre, amely olyan csúnyán kikapott, lebőgött, leégett tegnap este a Groupama Arénában. Már a Bajnokok Ligája első selejtező körében kiesett. Egy kicsinyke északi ország, a Feröer-szigetek kicsinyke csapatától a KÍ Klaksvíktől kaptak ki a fiúk olyan katasztrofális mértékben, hogy még aznap este, statáriális gyorsasággal kirúgták a Fradi orosz edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot. Mondhatni: a zöld sas szerda este 90 perc alatt zöld verébbé zsugorodott.

Az egész nem érdemelne ezen a helyen egyetlen szót sem, ha az elmúlt tizenhárom évben a labdarúgás nem emelkedett volna a miniszterelnök személyes hobbijából szinte államvallássá, nem lenne át- meg átszőve szinte mindenütt korrupcióval, elvtelen közpénzlopással és szemfényvesztéssel.

Félreértés ne essék, semmi bajom a zöld-fehér mezben versenyző sportolókkal, sőt! A Fradi női kézilabdázói éppolyan nemzetközi szinten jegyzett világklasszisok, mint mondjuk a férfi vízilabda csapat. Csakhogy a Ferencvároshoz folyamatosan ömlő, tízmilliárdos nagyságrendű támogatások alighanem 90 %-át a focicsapat viszi el, a többiek a resztliből gazdálkodnak. Ha közgazdasági szemüvegen át nézem a tegnap meccset, még rosszabb a helyzet. A focira elköltött hazai pénzek a lehető legrosszabb befektetésnek számítanak a világon. Csillagászati összegekből sikerül akkorát bukni a pályán, hogy még a Holdról is látszik. A játékosok piaci értékét tekintve a Klaksvíknál éppen hússzor többe kerültek a fradisták, akik nagy mellénnyel jöttek és hatalmas zakóval távoztak.

Nem Csercseszovnak kellett vagy kellene távoznia elsősorban a Ferencvárostól, hanem a több mint tíz éve regnáló elnöknek, Kubatov Gábornak. Aki egyben a FIDESZ pártigazgatója is. Egyedül ő a megmondhatója, hogy vajon hová lesznek a minisztériumoktól kapott forint milliárdok, a kizsarolt vagy önként felajánlott vállalati tao-pénzek, meg még amit a szponzorok összedobtak a Telekomtól kezdve az MVM-en át az OTP-ig.

Sokkal többről van itt szó, mint a fociról. A Ferencváros köré szerveződő szélsőséges ún. szurkolói csoportok, a kigyúrt kopaszok, a náci és nyilas tetoválásokkal kidekorált B-közép tagjai, egyben nagyszerű szolgálatot tesznek a FIDESZ-nek is. Akár a tévészékházat kell megostromolni, akár egy népszavazási kezdeményezést kell fizikai erővel és megfélemlítéssel megakadályozni a Nemzeti Választási Bizottságnál. Vagy utcai zavargásokat kiprovokálni egy nemzeti ünnepen. Másként rohamosztagosoknak vagy pártszolgálatosoknak is lehetne nevezni őket.

Labdarúgásban ugyan még mindig az európai középmezőny alján helyezkedünk el, de a ferencvárosi pad átfestésben már az élen járunk…

Hardy Mihály (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218175187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása