CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit dugdosnak a csepeliek elől?

2023. október 31. 00:05 - csú

gubacsi_hid_nagyobb_6.pngA kerületvezető  tudomásul veszi a kormány Csepelt sújtó döntéseit és Lázár Jánosnak címzett válaszában a csepelieknek fontos témák közül kihagyja például a csepeli HÉV fejlesztését, a gerincút folytatását, a Gubacsi híd felújítását, 2x2 sávossá való átépítését

A polgármester kiáll a fejlesztések mellett adta hírül a Csepeli Hírmondó. Szép dolog ez nagyon szép, de az írást eldugva a 7. oldal aljára helyezték, miközben a kormányzati döntés 7-10 évvel veti vissza Csepel fejlesztési terveinek megvalósítási lehetőségét. Blogunk Kisiklatott csepeli remények…” címmel közölt írásban részletesen reagált a kormány döntésére. Véleményünk az eldugott közlés felfedezése

után is változatlan:

A Csepelt és fővárost sújtó határozatokkal, az M0-s útvonalát fizetővé tevő korábbi kormánydöntésekkel lényegében konzerválják Csepel jelenlegi, a fejlődést gátló közlekedési rendszerét, ezáltal a kerület egészének fejlődését. Sőt. Felerősíthetik a kerületből való kiköltözési kedvet, ami a lakosságszám csökkenéséhez, a városrész elöregedéséhez vezethet. Borbély úr meg közzétesz egy Lázár Jánosnak írt, helyenként alázkodó, hálálkodó levelet, amelyben azt írja, hogy a kerület 2010 óta töretlenül fejlődik, s azóta azon dolgozik, hogy ez folytatódjon „a Főváros egyik legélhetőbb, legvonzóbb kerületében.”

Megható. Majd személyes konzultációt kér, néhány az általa, de nem a csepeliek által is fontosnak tartott fejlesztés közös megvalósulása érdekében. Ebben gyakorlatilag tudomásul veszi a kormány döntéseit és a csepelieknek fontos témák közül kihagyja például a csepeli HÉV fejlesztését, a gerincút folytatását, a Gubacsi híd felújítását, 2x2 sávossá való átépítését stb.

Egészen elképesztő, a kerület stratégiai fejlesztését meghatározó közlekedésfejlesztési, beruházási programokat vagy saját korábbi fejlesztési ígéreteit is figyelmen kívül hagyó tárgyalási javaslat. Borbély levele, illetve annak átgondolatlan tartalma egyértelműen bizonyítja: városfejlesztő polgármesterként kudarcot vallott. Kilenc év polgármesterkedés után, egyedül a jövő évi polgármesteri választás megnyerése érdekli.”

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218216139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása