CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kibúvót kereső kontárok a Kis-Duna partján

2023. november 20. 00:05 - csú

vezerkar_3.pngAz elfogadhatatlan tervekre elköltött közpénz újra jelzi a csepeli kerületvezetők hozzáértésének, felkészültségének súlyos hiányosságait. A strand után a csepeliek kasszájából megint lehet fizetni a nagy semmiért

A Csepeli Hírmondó  hozta nyilvánosságra, hogy a Pest Vármegyei Kormányhivatal korábbi határozata alapján „sajnos nem jöhet létre a Kis-Duna Ligetbe az eredetileg tervezett új csepeli pihenő parkerdő és mezítlábas tanösvény.” Pedig Borbély és csapata „különleges, családi pihenőparkot” álmodott ide. Sőt, nemcsak álmodott, hanem kormányhivatali döntés nélkül, áprilisban, el is kezdték megvalósítását. Érthetetlen. Mibe kerül ez, a visszaépítéssel együtt, Csepelnek?

    Borbély még Németh Szilárddal együtt, 2010 előtt tűntetést szervezett a partra tervezett beruházás ellen, azóta meg folyamatosa építik be a

Kis-Duna partot (KIMBA csarnok, napközis tábor, Kolonics György Szabadidőközpont, sportpályák), amelyek fenntartása komoly százmilliókkal terheli meg az önkormányzat évenkénti költségvetését.

Sőt, tovább rombolják a csepeli Kis-Duna part ökoszisztémáját, azaz az ottani „társulás (állatok és növények) és az élőhely együttesét”.

A Kis-Duna Liget átgondolatlan fejlesztési tervei valószínűleg ezért sem kaphattak kormányhivatali támogatást. Ez pedig ismét csak felveti a polgármester és csapata hozzá nem értését, felelősségét. Nem kellene tehát további fejlesztésekkel terhelni a meglévő, védelemre szoruló területet.

Nem csak Kis-Duna part létezik a kerületben, másutt is van bőven fejlesztési lehetőség.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4918245801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása