CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A templom már a zaciban - Hétvégi desszert Váncsa Istvántól

2023. november 25. 00:03 - csú

orban_viktor_a_felfuvalkodott_2023-07-22_tusvanyos_3.png"Kormányzó urunk 2010 utáni működése gyakorlatilag egyetlen folytatólagos jogsértés, az elkövető pedig vígan lubickol Európa közepén, és további gaztettek végrehajtásában mesterkedik. Az ördög ördögűzést folytat Iványi Gáborral egy angyali lénnyel szemben. És az ördög nyerésre áll."

Végtag nélküli hajléktalanok kerülhetnek az utcára, adta hírül a sajtó, az olvasó pedig szemrebbenés nélkül továbblapozott. Húsz évvel ezelőtt egy ilyen hírrel találkozván még valamifajta érdeklődés halvány jelét láthattuk volna az arcán átsuhanni, idővel azonban az ember bármit megszokik. Ha azt mondják neki, hogy ezentúl minden kedden és csütörtökön reggel kilenckor köteles megjelenni a legközelebbi Fidesz-irodán, hogy ott kapjon két baromi nagy pofont, akkor elsőre talán kissé prüszköl, vacillál, kibúvókat keres, később aztán megnyugszik, nyitáskor pedig már a pártiroda előtt toporog, és a neki járó pofonokat követeli.

Magukkal a végtag nélküli hajléktalanokkal más a helyzet, rájuk az eddiginél is cudarabb világ köszönt, de

hogy miért, arra magyarázat nincs. Az emberek egy bizonyos hányadára értelmetlen és borzalmas csapásokat mér a sors, ilyesmivel szembesülvén szeretnénk azt hinni, hogy megérdemelték, noha tudjuk, hogy nem. Erre találták ki a leleményes indiaiak a karma fogalmát avval a céllal, hogy az eredendően amorális világot valamifajta erkölcsi rend látszatával némiképp barátságosabbá tegyék, ez a maga módján működik is, csak hinni kell benne nagyon.

Forrás: Váncsa István (Élet és Irodalom)

Váncsa István teljes cikke INNEN LETÖLTHETŐ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418239839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása