CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Híd helyett dugókat kapnak a csepeliek

2023. december 05. 00:05 - csú

galvani_hid_latvanyterve.pngBelátható időn belül nem épül meg a Galvani híd, csak a látványtervében gyönyörködhetünk, de nem épül meg a 70 éve várt Albertfalvai híd sem. Tovább nő a kerület elszigeteltsége. Kísérő hidegzuhanyként elmaradnak a korábban tervezett csepeli közúti fejlesztések is a kormány döntése miatt. Így elmarad a HÉV-felújítás, a Gubacsi híd átalakítása kétsávossá, a Corvin csomópont kétszintessé tétele.

Ezért Csepel és Pesterzsébet között marad a régi híd. „Az új átkelő a Soroksári-Duna-ágon a jelenlegi hídtól északra épülne meg, a kapcsolódó Corvin úti csomópontig tartó vasúti pályát kétvágányú vágányhálózattá bővítenék, ami lehetővé tenné nagyobb tömegű katonai rakományok vasúti szállítását a Csepeli Szabadkikötőbe.”

https://csepeliek.blog.hu/2023/10/25/a_sorsara_es_a_rozsdara_hagyjak_orbanek_a_gubacsi_hidat 

    A kerületet negatívan érintő döntésre a helyi önkormányzattól gyakorlatilag nem reagált senki, Borbély Lénárd polgármester hallgat. Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője viszont ezt írta fb oldalán:

„Ismét kérdéssel fordultam Lázár Jánoshoz a Corvin csomópont és a Gubacsi híd fejlesztésével kapcsolatban.” Majd így folytatta: „..a vasúti fejlesztés sem javít majd semmit az itt élő 70.000 lakos közlekedési problémáin. Nekünk, csepelieknek továbbra is csak a dugóban álldogálás marad, miközben nézhetjük az előttünk eldöcögő vasúti szerelvényeket.”
    Nincsenek illúzióink. A feladatok nagysága, hatalmas költségei és évek óta tartó halasztgatása azt jelenti, hogy 2028-2030-ig nem sok javulás várható Csepel helyzetében, sőt. Maradunk a főváros perifériáján, majdnem az utolsó helyek egyikén. A helyi fideszes vezetők, Németh Szilárd és Borbély Lénárd eközben évek óta öli egymást, a politikai hatalomért folytatott ádáz küzdelmükben arra sem voltak képesek, hogy legalább ezekben a témákban egységbe kovácsolják a kerület különböző politikai erőit, s közösen képviseljék a kormányzattal szemben Csepel érdekeit. A változás tehát Csepel, valamennyi csepeli érdeke.   

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7018252143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása