CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy kérdőjel a beígért óvodai béremelés mellett

2023. december 07. 00:05 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_6.jpgMi lesz a borbélyi béremelési ígérgetésekkel, ha a polgármesternek nem lesz elég ereje ahhoz, hogy a képviselő-testülettel elfogadtassa a 2024-es költségvetést? Sok más dolgot is veszélyeztet a függő helyzet

Pontosan egy hete ülésezett az önkormányzat képviselő-testülete, de még ma is hullámokat vetnek az ott meghozott döntések A megtárgyalt 29 napirendből a 3 legfontosabbat nem fogadta el testület. Így elbuktak a polgármester költségvetési módosítási, adóemelési és az intézmények szülői térítési díjai emelésére vonatkozó javaslatai, ami komoly presztizsveszteség számára. Különösen érdekes az adóemelési javaslat elutasítása, amelyben meg is zsarolta a testületet: ezzel tudja biztosítani az óvodapedagógusok általa tervezett béremelését. Amikor ezt szóvá tették a képviselők, cáfolták állítását, még meg is védte a leírtakat, majd saját magának ellentmondva azt közölte,  olyan anyagi helyzetben van az önkormányzat, hogy ezt megteheti.

    Egyébként a béremelés még nem végleges döntés, bár a testületi ülés utáni fórumon, saját fb oldalán az ellenkezőjét igyekszik sulykolni. Az elfogadott határozat szövege ugyanis így szól:

 „Az ...Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy – a szükséges fedezet 2024. évi költségvetésben történő biztosítása esetén - …….béremeléshez….fedezetet biztosít.”

    A polgármester javaslatában ugyanakkor megfogalmazta, hogy „a béremelést az Önkormányzat 2024. évi költségvetése elfogadását követően visszamenőleg 2024. január 1. napjától javaslom,  ….2024. március 1. napjától a csepeli pótlék kivezetése mellett.” Biztos, hogy elfogadásra kerül a jövő évi költségvetési javaslat februárban? 

    Borbély az adóemelési vita során viszont tudatosan kampányolt, miközben az ellenzőket vádolta ezzel, visszafelé mutogatott, a szavazásnál szánalmasan a képviselők esküjére apellált, eljátszotta, hogy akkor most miről is kell szavaztatni, s többször is megszavaztatta a testületet. Egyértelmű kampánydöntés volt a nem rászoruló csepeliek esetében a bérleti díjak emelésének 2024. október 1-ig való elhalasztása is. 

    Ez a magatartása még inkább előjött az Egyebek című napirendnél, amikor majdnem sértő megjegyzéseivel, lenéző mondataival, kampány szöveggel reagált a képviselői kérdésekre, véleményekre. Eléggé elfogadhatatlan módon próbálta megvédeni álláspontját: azért ne legyen 2024. első félévében havonta testületi ülés, mert az önkormányzati választások miatt a hivatal nem ér rá, mindenki kampányol, meg egyébként sincs javaslat a napirendekre vonatkozóan.

A lakosságot pozitívan érintő testületi döntéseket Borbély fb oldalán a jövő évi választáson őt indító, saját maga által elnökölt egyesület emblémájával reklámozza, miközben az egyesületnek semmi köze semmilyen képviselő-testületi döntéshez, illetve a polgármesteri javaslatokat elutasító döntéseket elhallgatja. Ráadásul a testületi ülés után azonnal tájékoztatta a tagóvodavezetői munkaközösség tagjait az őket érintő, még nem végleges béremelésről. A kerületvezetőnek a kampány a lényeg, nem a valóság.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7418274497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása