CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kapcsoltak a Szent Imre téri fiúk?

2024. január 16. 00:05 - csú

abel_attila_es_borbely_lenard_kettosportre_szuper.pngVajon mit mond majd március 1-től Borbély Lénárd, Ábel Attila és hűbéres seregük a csepelieknek a HÉV-ről a választóknak, ha magyarázni kell a bizonyítványt? A polgármester dilemmája: a pártból való kirúgása ellenére maradt a Fidesz és Orbán elkötelezett híve, s ezért szőr mentén kell megfogalmaznia kormánykritikáját, mert még mindig számít a támogatásukra, de meg kell szereznie a felháborodott csepeliek szavazatát is. Igyekszik középen maradni, ami ebben az esetben Csepelnek elfogadhatatlan

Mi lesz a Budapest-bérlettel? - teszi fel a drámai kérdést a kerületvezetők szócsöve a Csepeli Hírmondó. Végre méltóztattak megszólalni! A hetek óta tartó botrányra nekik csak egyetlen válaszuk van, a polgármester kényszerből, saját jól felfogott érdekében született trükkös fb-bejegyzése. Becsületesen be is másolták szó szerint.

A polgármester  több helyen megjelent véleményével kapcsolatos megjegyzéseink:

Borbély Lénárd dilemmája: a pártból való kirúgása ellenére maradt a Fidesz és Orbán elkötelezett híve, s ezért szőr mentén kell megfogalmaznia kormánykritikáját, mert még mindig számít támogatásukra, de meg kell szereznie a másképp gondolkodók egy részének szavazatát is. Igyekszik középen maradni, ami ebben az esetben Csepelnek elfogadhatatlan: Lázár úr szakmailag érthetetlen, pénzügyileg a fővárosnak további anyagi veszteségeket okozó javaslatai minden esetben komoly kiadásnövekedést fognak jelenteni a csepeli embereknek is.

Karácsony Gergely felé megfogalmazott polgármesteri kérése, miszerint „fogadja el, hogy létezik infláció….”, gusztustalan és a kormány melletti egyértelmű kiállást jelent. Ráadásul, tudatosan, nem vállalja fel, hogy a kormány az utóbbi években mindent megtett a főváros anyagi ellehetetlenülése, anyagi kifosztása érdekében, s nem kis részben felelős a rekordokat döntögető infláció, az ezzel járó a szociális feszültségek növekedéséért. Vajon mit mond majd március 1-től Borbély Lénárd, Ábel Attila és csapatuk a csepelieknek a HÉV-ről a választóknak, ha magyarázni kell a bizonyítványt? 

Tarlós Istvánt dicsőítő polgármesterként nem vállalja azt sem, hogy a probléma igazi alapja Tarlós korábbi döntése: ő volt az, aki átadta a HÉV-et a MÁV-nak, amelynek segítségével most Lázár egyértelmű politikai döntést akar a fővárosi önkormányzatra rákényszeríteni. pedig az átadás óta a főváros semmit sem tett a csepeli HÉV mielőbbi felújítása, észak-déli irányú meghosszabbítása érdekénem.  

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3218302451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása