CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazug, lejárató cikkek közpénzen a csepeli ellenzék ellen a CSH-ban

2024. január 26. 00:05 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_kopenyebol_borbely_narancs_kerettel_1.pngNémeth Szilárd és Borbély Lénárd 14 éve teljesíthetetlen kampányígéretekkel szédíti a csepelieket

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) január 24-én megjelent idei 2. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A lap idei második számának első oldalai ismét Borbély Lénárdról szólnak: a Budapest-bérlettel kapcsolatos korábbi álláspontjának ismétlése, az önkormányzati kezelésben lévő utak javításának megkezdése, az idei választások kapcsán az ellenzék lejáratásának szándékával megjelent írás, mind Borbély kampányát erősíti. A szerkesztőség módszere változatlan, az ellenzékiek véleményét tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, ahelyett, hogy ők kapnának helyet álláspontjaik kifejtésére, miközben az egyes ügyekkel kapcsolatos, leginkább a közösségi oldalakon megjelent kritikus olvasói véleményekről meg hallgatnak. 

    Arról sem írnak egy sort sem, hogy új fejezethez érkezett a Borbély-Németh féle hatalmi harc: január 10-én Németh azt írta ki közösségi oldalára: Borbély Lénárd törvénytelenül közpénz milliárdokat költ politikai pártja és saját maga reklámozására. 

    Változatlanul nem olvashattuk a lapban, hogy mi minderről a csepeliek véleménye, hogyan élik mindennapjaikat, mit gondolnak pl. a benzináremelésről, az inflációról, vagy a pedagógusok/óvónők tervezett állami és helyi béremeléséről. Helyette bőséges képet kapunk a gondtalanul bálozókról, a művészeti élet, a kikapcsolódást segítő eseményekről, pl. a közelgő disznótorról.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Pártpolitikai adok-kapok lett a Budapest-bérlet és az infláció ügye

      Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

    Miért minek kellett volna lennie, ha a kormány felelős minisztere minden egyeztetés nélkül, az érvényes megállapodások ellenére, a fővárosi vezetés és az érintett cég nélkül, akar dönteni sokszázezer budapesti közlekedését befolyásoló ügyben? Ráadásul javaslata mind szakmailag, mind anyagilag is elfogadhatatlan és a kormány is milliárdokat veszíthet a döntéssel. Innentől kezdve a kormány, a miniszter és a Fidesz vezetés csinált politikai ügyet a miniszter javaslatából. Borbély úr a lapban megismételt álláspontjában pontosan ugyanezt teszi.

    Arról nem is beszélve, hogy amióta Tarlós volt főpolgármester átadta a HÉV-et a MÁV-nak, sem a kormány, sem a MÁV nem tett semmit akkori ígéreteik betartása érdekében, viszont Borbély Lénárddal együtt, kampányígéretekkel szédítették, többek között a csepelieket: a HÉV be fog menni a Kálvin térig, összekötik a Ráckevei HÉV-vel, korszerűsítik a csepeli HÉV-et, elindul az 5-ös metró tervezése stb. 

    A minisztérium 24-i nyilatkozata meg gyakorlatilag előrevetíti: tök mindegy, hogy mit akartok, úgyis az lesz, amit én, mármint Lázár János, akarok. https://nepszava.hu/3222952_lazar-janos-ekm-agglomeracio-kozlekedes-megallapodas-bkk-uj-tarifarendszer Ennyit számít a miniszternek a többszázezer budapesti, a főváros vezetés, a kerületi polgármesterek, szakmai cégek, szakemberek, az érintett gazdasági szervezetek véleménye. 

    Teszi ezt Lázár úr, annak ellenére, hogy Karácsony szerint „…a 2010-ben megkötött egy megállapodást az állam és a fővárosi önkormányzat arról, hogy a Budapest-bérlet érvényes a városon belül minden szolgáltató járművére. Ez a megállapodás jelenleg is érvényben van – szögezte le.” https://24.hu/belfold/2024/01/04/karacsony-gergely-budapest-berlet-megszuntetes-lazar-janos/ 

    Blogunk egyébként már többször foglalkozott a témával. Pl.: https://csepeliek.blog.hu/2024/01/14/egy_het_csepelen_aruljak_vagy_elaruljak_a_jedliket_heves_hev-es_vita_vakvaganyon_fortelyos_felelem_k#more18301825 

    Ugyancsak reagáltunk a Közösen Csepelért Polgári Egyesület elnöke, Borbély Lénárd által indított, Borbély Lénárd polgármester által felkarolt petícióra: Miért hiteltelen a csepeli polgármester vezetése alatt álló egyesület petíciója?  (csepeliek.blog.hu, 2024. január 17.) Idézünk a cikkből:   

„…> Az egyesület petíciója az aláíróktól a peticio.com online oldal által elfogadott adatokon (keresztnév, név, város, ország, e-mail-cím) túl pontos lakcímet is kér. Miért kell megadni egy kampánycélokat szolgáló civil szervezetnek lakcímüket? A petíció utolsó mondata megadja a választ:

„HOZZÁJÁRULOK, HOGY A KÖZÖSEN CSEPELÉRT POLGÁRI EGYESÜLET A ÁLTALAM MEGADOTT SZEMÉLYES ADATAIMAT KAPCSOLATTARTÁS CÉLJÁBÓL KEZELJE, A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEIMEN MEGKERESSEN, TÁJÉKOZTASSON TEVÉKENYSÉGÉRŐL, VAGY AZ AKTUÁLIS VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOKKAL KAPCSOLATBAN.” 

Így tette hiteltelenné, silány kampányanyaggá a polgármester a petíciót. Ahelyett, hogy a kerületi ellenzéki pártokkal, néhány civil szervezettel összefogva, együttműködve, Csepel érdekében, közösen petícióban fogalmazta volna meg a csepeliek véleményét.”

    Már csak egy kérdés és egy megjegyzés:

1) Dukán András képviselő január elején azt javasolta, hogy februárban a költségvetési javaslatban szerepeljen a lakosok valamilyen mértékű anyagi támogatása, a Budapest-bérlet esetleges megszűnése miatt. Mi erről a polgármester véleménye?  

2) Az EU tagországai közül lényegében csak a magyar kormány nem tudta kezelni, jelentősen csökkenteni a tavalyi inflációt. A magyar infláció 2023-ban a legmagasabb volt a 27 tagállam közül. A hibákat tehát elsősorban a magyar kormány gazdaságpolitikájában kell keresnünk. Azt kérni a fővárosi vezetéstől, hogy „fogadja el, hogy létezik infláció”, pl. azt is jelenti, hogy támogassa ezt a hibás gazdaságpolitikát, az infláció növekedését, a fővárosi közlekedési helyzet további romlását, azt, hogy a budapestiektől beszedett jelentős sarccal csökkentse a költségvetési hiányt. Borbély lényegében egyetért Lázárral, aminek várható eredménye: a csepeliek lesznek a legnagyobb vesztesek, többet fizethetnek a HÉV használatáért. Kinek az érdekeit védi Borbély Lénárd? A kormányét, Lázár Jánosét vagy a csepeliekét? 

2) Kezdődik a csepeli önkormányzat kezelésében lévő utak javítása!

    Örömmel fogadva sokak által már régóta várt hírt, csak egy megjegyzésünk van:

nem volt tájékoztatás az „önkormányzati döntésről” és elképesztőnek tartjuk, ha valóban az önkormányzatnak kellett dönteni egy szakmailag egyértelmű ügyben, abban hogyan kell kátyúzni 2024-ben. Arra viszont jó volt a cikk, hogy bizonyítsa: a polgármesternek mennyi mindennel kell foglalkoznia, pl. az egyébként Csepeli Vagyonkezelő Zrt. hatáskörébe tartozó feladat sikeres elvégzése érdekében. Hiába egy kampányban fel kell mutatni a mindennel foglakozó, mindenhez értő, mindenről gondoskodó polgármesterjelölt képét is.  

3) 2024 a választás éve – Hogyan tovább, Csepel? 

    Az önkormányzat lapja ismét belevágott a lecsóba: a több mint egy éve folyó, Borbély melletti kampányának újabb fejezetében, a polgármester titkos udvari újságírójának segítségével nekiment a kerületi ellenzéki a polgármesterjelölteknek. Az írás egészen gusztustalan, jó része hazugságokra, csúsztatásokra, találgatásokra épül, célja a lehetséges ellenjelöltek mindenáron való lejáratása. Igaz, csak szőrmentén foglalkozik a Mi Hazánk jelöltjével, míg a Fidesz esetében nem a pártot, hanem Németh Szilárdot és a helyi szervezet támadja, a baloldallal való összefogással vádolja. Csak az ízig-vérig civil Borbély Lénárd és csapata „…köztiszteletben álló, Csepelért tenni akaró, igazi lokálpatrióta, akik mentesek a pártok politikai csatározásaitól.” 

    Már hosszabb ideje kíváncsian várjuk az ellenzék reagálását. Mit tesznek az ellen, hogy Borbély a közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondót használja fel választási kampánycéljainak, kampányrendezvényeinek propagálására, önmaga, ajánló szervezete és képviselő-jelöltjei népszerűsítésére, sőt, az ellenzék, az ellenzéki jelöltek lejáratására, az őt támogató civil szervezetek megsegítésére. Ehhez az éves költségvetésben elrejtve, még anyagi fedezetet is biztosítva van.  

    A cikk végén megfogalmazott kérdést viszont mi is feltesszük: „…ki fog a végén jól járni?” Így Borbély. És a csepeliek…? 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4718311161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása