CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ideje lenne odafigyelni a csepeliek véleményére a kerületvezetőknek!

2024. január 29. 00:05 - csú

szilveszteri_tuzijatek_2.jpgA kérdés indokoltságát leginkább az állatvédők tiltakozásával magyarázták

Sokakat érdeklő kérdést tett fel a 21.kerület.ittlakunk,hu. A Betiltanád-e a szilveszteri tűzijátékozást? kérdésre 8.750-en válaszoltak, közülük 4.476-an (51 %) igennel szavaztak.

A szerkesztőség a kérdés indokoltságát leginkább az állatvédők tiltakozásával magyarázta, pedig a tűzijátékozás, benne már maga a gyártási folyamat is komoly szennyező, a tűzijátokok fellövése pedig igen jelentős légszennyezéssel, majd környezeti (vizek, erdők) szennyezésével jár. Egy 2022-es szakmai véleményeket összegző írás szerint:

„…A tűzijáték felrobbanásakor füst és különböző gázok kerülnek a levegőbe, köztük szén-dioxid, szén-monoxid is – és éppen ezek a globális felmelegedés legfőbb okozói…”  https://qubit.hu/2022/08/17/milyen-kornyezeti-karokat-okozhat-a-tuzijatek Azon kívül, hogy emberi egészségre gyakorolt hatása súlyos betegségeket okoz,

„…a füst…24 óra alatt eloszlik, a kár marad: a vizekben és a levegőben terjedő anyagok még az ünnepség után is nyomot hagynak a Földön.”  Magyarországon a kormány milliárdokat költ az augusztus tűzijátékra, Borbély tavaly sem sajnálja a pénzt az attrakciókra, pedig már több városi önkormányzati vezetés zárkózott el a tűzijátékozás elől, ráadásul a szavazás eddigi eredménye szerint már többségben vannak a betiltást támogatók. Ideje lenne odafigyelni az emberek véleményére. 

Forrás: e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6518298991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása