CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiárusítják a Jedliket a csepeliek háta mögött?

2024. február 05. 00:05 - csú

mutogatok_nemeth-maruzsa-toth_2024_jedlik.jpgMutogatós emberek. Ők döntik el a Jedlik sorsát?

Annak a Fidesznek amelyik teliszájjal kommunistázik, - és identitását a Kádár rendszer elvtelen kritikájában találja meg - az alelnöke olyan módszerekről adott tájékoztatást, amelyek teljesen lefedik a rendszerváltást megelőző korszak magyarországi hatalmi gyakorlatát. Kimerítik a címben szereplő pártállami terminológia tartalmát.

Német Szilárd egy nyilvános közösségi oldalon az alábbi bejegyzéseket tetette:

„Maruzsa Zoltán államtitkár úrral és Tóth Endre tankerületi igazgatóhelyettes úrral Csepel közneveléséről egyeztettünk.

Államtitkár úr a pedagógusbér-emelésről, a tankerület jövőjéről, és a Jedlik Ányos Gimnázium állami tulajdonba vételéről tájékoztatott bennünket.

Köszönjük!”

Ezek a rövid mondatok a pártállami működés tipikus jegyeit mutatják! Németh Szilárdnak az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, amiről nyilatkozott. Németh Szilárd nem Csepel megválasztott

országgyűlési képviselője, nem a csepeli polgármester. Tóth Endre nem a csepeli képviselő-testület tagja, és nem Maruzsa főnöke. (Inkább a nagyember csicskása, és ki tudja, ilyen minőségében, és ebben a konstellációban már megelőzhet-e egy fapados államtitkárt?)  A bejegyzésben szereplő egyik embernek sem volt joga szőnyeg szélére állítani az államtitkárt és tájékoztatásra kényszeríteni őt. A fideszes uraknak semmilyen jog által adott lehetőségük nincs azokba a kérdésekben tárgyalni, tájékoztatást kérni és egyeztetni, amiről Németh Szilárd a nyilvánosság előtt eldicsekedett.

Budapest- Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének egyetlen egy olyan határozata, javaslata, felhatalmazása nincs, amiben a tulajdonát képező Jedlik Ányos Gimnázium eladását fontolgatná, az ilyen fajta tárgyalások megkezdésének útját keresné. Olyanról meg pláne nincs, amiben erre éppen Németh Szilárdot és Tóth Endrét kérte volna fel! Sem az államnak, sem az egyháznak, sem senki másnak nincs szándéka a képviselő-testületnek eladni az iskolát! A polgármester Dukán képviselőtársunk kérdésére a nyilvánosság előtt kamerába mondta, hogy elhatározott szándéka, hogy az iskola kerületi tulajdonban marad!

Amennyiben ezek igazak, (és igazak, mert dokumentumok vannak róla) akkor Németh Szilárd és Tóth Endre, nagy valószínűséggel jogot sértett!

Milyen felhatalmazás és milyen mandátum alapján merészelhet ilyen kérdésekről tárgyalni? Erre csak egyetlen válasz adható: a pártállami módszerek alapján!

Németh Szilárdnak ugyanis egyetlen Csepel nevével összehozható funkciója van: ő a csepeli Fidesz (párt)szervezet elnöke! Egy pártállamban a párttitkár azonos, vagy magasabb jogokkal rendelkezett (és rendelkezik) mint azok, akik a választásokon a néptől erre mandátumot kaptak. Csak ezzel magyarázható a két ember viselkedése! 

A helyzet egyértelmű: egy jogállamban (de még ennek karikatúrájában sem) nincs joga sem Németh Szilárdnak, sem Tóth Endrének ebben a kérdésben intézkedni!

Ezt csupán a pártállamban lehet megtenni!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3118309585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása