CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: 60 éve kezdték meg Csepel új városközpontjának építését

2024. április 06. 00:05 - csú

csepeli_varoskozpont_1969_eites_kozben_2.png1964-ben, hatvan éve bontással kezdődött a tervek megvalósítása. A régi Csepel egy része eltűnt. Pár évvel később már beköltöztek a  lakók az első lakásokba. A fűtéshez a távhő a gyári hőközpontból érkezett

 A Magyar Nemzet című polgári napilap írta pontosan hatvan éve:

"A tervek szerint Csepelen, a gyorsan fejlődő munkáskerület szívében, a Kossuth Lajos utca, a Tanácsház tér, a Rákóci Ferenc utca és az Ady Endre utca által határolt területen még ebben az évben 290 új lakás építését kezdik meg.

csepeli_eromu_cseszu_regen.jpgA lakások hőellátásáról a Csepel Vas- és Fémművek hőközpontja távfűtéssel gondoskodik. A városközpont építkezésének első ütemében megkezdik az úgynevezett járulékos beruházások építését is."

Forrás: Magyar Nemzet - 1964.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818361729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása