CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan hazudik közpénzből a Borbély-Ábel-féle csepeli kampány csapat?

2024. április 16. 00:05 - csú

parkavatas_wittner_maria_2022-10-23_2.pngA park elnevezéséről és az odatett gyűlölködő szövegről, továbbá a volt pedagógus szálló  helyének hasznosításáról nem kérdezték meg a környék lakóit. Ön is leleplezheti a hazugságáradat forrását, ha csak egyetlen szálat felgombolyít abból a gubancból, amit Borbély Lénárd polgármester újraválasztása érdekében Ábel Attila alpolgármester vezényletével kuszálnak össze a közpénz milliókból működtetett csepeli szócsövekben. Nézzük például a legutóbbit, a sétányokra  vonatkozó címeres hazugságokat:

A Csepeli Hírmondó múlt heti számában „A szocialisták elherdálták a mostani vezetés visszaszerezte” címmel jelent meg egy polgármesteri propagandista bértollnok félrevezető gyalázkodása.

    A több mint 15 éves történet felhozása, Borbély kampányában való felhasználása két célt szolgál: az egyesületi elnök/polgármesterjelölt népszerűsítését, és a sétányokon ellenzéki színekben induló Dobák István lejáratását. Közben, a cikk szerzője, azóta már számtalanszor cáfolt hazugságot, csúsztatást használt fel, hogy az önkormányzat, illetve a polgármester saját, testületi hozzájárulás nélküli, korábbi elfogadhatatlan döntéseiről elterelje a figyelmet.

    Nézzük a további hazugságok leleplezését:

> A volt Görgey iskola kapcsán csúsztatás azt állítani, hogy Dobák István annak idején nem támogatta az iskola bontását. Az ellenzék egésze, így Dobák István is a költségvetés egészének elfogadása ellen szavazott.

> Ami a közösségi parkot illeti. A közösségi tervezés nem a park nevéről szólt, arról senkit nem kérdeztek meg. Mint ahogy arról sem, hogy a polgármestert jelölő kampánycsapat oda javasolta egy emlékművön elhelyezni Wittner Mária képviselő ismert gyűlöletbeszédét. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy az emlékmű felállításának költségei még ma sem tisztázottak.

> Ha visszaszerezték a volt Pedagógus Szállót, akkor miért adták el 2021-ben az akkori fővárosi építési telkek átlagára ~ 21 százalékának megfelelő összegért? Miért nyilatkozhatta azt a témával foglakozó ügyész, hogy az ügylet felveti a korrupció gyanúját? Miért nem foglalkoztak korábban az ott lakók véleményével, miért söpörte le a polgármester a Cirmos sétányon lakók kérdéseit azzal, hogy a vállalkozó tulajdonán való építkezéshez az önkormányzatnak nincs köze? Amikor a vállalkozó építési engedélyt kapott a 153 lakás megépítésére, miért nem támadták meg az engedélyt?  

> A cikk utolsó mondata pedig egyenesen felháborító. A szerző szerintünk nem tagja a szerkesztőségnek, mégis odaírja a nevét az alábbi szerkesztőségi mondat alá: „…lapunk megkereste a tulajdonost, aki elmondása szerint egy zárt, fizetős parkolót tervez a területre.” A tulajdonos a lakók kérdésére korábban is ezt válaszolta, majd benyújtotta kérelmét egy 120, majd 153 lakásos társasház építésére, amely 2023. december 18. óta véglegessé vált, s azóta sem hajlandó a lakókkal tárgyalni terveiről. 

https://www.etdr.gov.hu/Nyilvanos/202300037752?fbclid=IwAR1DKpwcqRqIQq3EIF85EDnNXwYIcWIKPNJh-ifkbkD9fbuYK3cjzvmvPiw 

    Várjuk tehát az egyébként csepeli lakos, a helyi útépítéseket kizárólagos joggal végző tulajdonos nyílt kiállását, illetve írásos nyilatkozatát: valóban nem akarja a 153 lakást megépíteni, ezért visszavonja ezzel kapcsolatos hatősági kérelmét. Álljon ki a lakók elé, magyarázza meg, miért vezette félre őket, ennyi időn keresztül. Ha pedig a szerkesztőség mégis rosszul tudta, akkor elvárjuk egy helyreigazítási cikk megjelentetését. A lap tulajdonosa, az önkormányzat pedig ebben az esetben, vizsgálatot indíthatna a szerkesztőségben, a félrevezető, ellenőrizetlen információ miatt.  

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6418378435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása