CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: Csepelen megszületett a kemping bicikli

2024. augusztus 03. 00:07 - csú

kemping_bicikli_kek_keretben.png1966-ban mutatták be, és 1967-ben kezdték meg a sorozatgyártását, néhányév múlva már több tízezren használták itthon és külföldön

Gyorsan népszerű lett a nyaralók és az utazók körében, de szívesen vásárolták a kezdő bringások is a Csepeli Kerékpárgyár (Később Rugév, stb) mérnökeinek, szakmunkásinak új, gyorsan népszerűvé vált konstrukcióját.

Egy 58 éves újságcikkben ezt olvashattuk róla:

„A szétszedhető kemping-kerékpárt az idei Budapesti Nemzetközi Vásáron mutatja be a Csepel Vas- és Fémművek” – írta 1966-ban a Magyar Nemzet.

kemping-kerekpar_szereles_kozben.jpg„Négy szorítócsavar meglazításával a kormány és a nyereg kiemelhető, sőt a vázat is két részre lehet szedni. Az így szétszerelt kerékpár elfér egy 88x57x22 centiméteres kézitáskában, amit a kerékpárral együtt árusítanak majd.

A sorozatgyártást jövőre, 1967-ben kezdik meg."camping_bicikli_keretven_rugev.jpg

Forrás: Magyar Nemzet 1966.

Fotók: FORTEPAN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5418447757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása