CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért bizonytalan és ködös Csepel jövője?

2024. augusztus 07. 00:07 - csú

nemeth_szilard_duhongo-888_1.png A csúfos és sorozatos - országgyűlési és önkormányzati - választási vereségek miatt Németh Szilárd lelkében hatalmasra duzzadt gyűlölet, amely kiszámíthatatlan és váratlan csapásokat rejteget Csepel számára. Nem az lett a kérdés, hogy Németh Szilárd támadást intéz-e a polgármester és csapata ellen, hanem az, hogy mikor?

A Borbély Lénárd által létrehozott, és abszolút győzelmet learató társaságnak máris vigyázó szemüket az előttük tornyosuló veszélyekre kell szegezniük! A nem várt nagy arányú győzelmet ugyanis bizonyos dolgok és jelenségek szerencsés együttállásának köszönhették.

1, Németh Szilárd az elmúlt években a Fidesz héjájaként, leplezetlenül tört a valódi hatalomra Csepelen. Úgy gondolta, hogy az általa megteremtett, és utódjaként trónra ültetett bábjának, kutya kötelessége a parancsait végrehajtani. Az akkor

még fiatal polgármester, - Ábel Attila támogatásával és rendszerszervezői tevékenységével - ezt megtagadta. Az ebből kialakult Németh-Borbély konfliktus, érdekkülönbségeken, és nem értékkülönbségeken alapult! A politikai változást akaró csepeli nép pedig nagy szimpátiával látta, hogy a közutálatnak örvendő Némethhel valaki szembe mert szállni. Ezt Borbély Lénárdban, - a zsarnoki Németh elleni küzdelmet vállaló regnáló polgármesterben lelte meg. A polgármester ezzel akaratlanul, a zsarnokság elleni küzdelem itteni megtestesítője lett. Ez hozhatta elsősorban, az elsöprő választási győzelmét június 9-én!

2, Borbély Lénárd a realitásokkal számolva úgy gondolhatta: arra van esélye, hogy polgármesterré újraválasszák, de arra nincs, hogy győztes többsége is legyen a testületben. Ebből adódóan a csapat összeállításánál nem annyira a felkészültség, a rátermettség és az önkormányzatiság melletti elkötelezettség, sokkal inkább a számbeli feltöltöttség számított! A „Jézusmária győztünk” Beke Kata féle szlogen kézzelfogható realitássá vált Csepelen. A polgármester, ha belegondol az előtte álló feladatokkal Horn Gyula-féle gondolatot mormolhatja Ábel Attilának: „egyedül maradtunk Attila, Te meg én!” Ebben a társadalmilag igen viharosnak ígérkező időszaknak úgy nekimenni, hogy a fedélzeten csupa zöldfülű, - meg néhány korábban a szövetségeseit eláruló ‑ ingatag személy van, nem okozhat túl sok nyugodt órát!

3, A demokratikus ellenzék saját sebeinek ápolása miatt, nem okozhat számottevő akadályt. A Németh Szilárd lelkében hatalmasra duzzadt gyűlölet, viszont kiszámíthatatlan és váratlan csapásokat rejteget. Nem az lett a legfontosabb kérdés, hogy Németh Szilárd támadást intéz-e a polgármester és csapata ellen, hanem az, hogy mikor?

4, Borbély Lénárd sikerében az is közrejátszott, hogy igen jelentős mértékben tudott állami csatornákból, anyagi forrásokat mozgósítania helyi választási sikereit megalapozó „fejlesztésekre”! Ennek a „fideszes pofapénz” özönnek két okból is nagy valószínűséggel vége:

a, Németh Szilárd hatalmi beágyazottsága, országos hatalma erősen devalválódik. Ami ebből megmarad, azt pedig nem a kerület támogatására, - hanem egyénisége gyűlölködő természete miatt - Borbélyék megbuktatására fogja fordítani.

b, A június 9-i választások vesztesei a politikai pártok lettek. Kormányzói 2/3-a miatt a legnagyobb vesztes a Fidesz lett. Ebben a helyzetben Lázár János, már mutogatja oroszlánkörmeit! A Budapest ellenes főminiszter, a Népszava szerint „az önkormányzati választások után arról beszélt, hogy véget kell vetni annak a káros gyakorlatnak, hogy az egyes településvezetők városuk fejlesztése helyett mulatságokra, fesztiválozásra, szavazatszerzésre tapsolják el a helyi vállalkozók által befizetett adót, majd sorban állnak a kormánynál, hogy nyújtson mentőövet mert elfogyott a pénz.”

Mintha ezeket a sorokat célzottan Borbély Lénárdnak üzente volna! Ha meg így van, akkor ez az összes közül a legveszélyesebb fenyegetés!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218461435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása