CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csókosok cseréje Csepelen a Németh-Borbély hatalmi balhé közben

2024. augusztus 15. 00:07 - csú

borbely_nemeth_atvagas_narancs_keretben_1.pngAz átvágó verseny bajnoka képünk baloldalán látható. Jubileumi ünnepség egyelőre nincs, de így is tény, már tíz éve annak, hogy Borbély Lénárd  2014-es választási győzelme után  csendben, de szisztematikusan igyekezett - anyagi juttatások, átszervezések, új társaságok létrehozása árán is - megszabadulni Németh Szilárd 2010. és 2014. közötti kádereitől. Igazi harca a tanítónak és a tanítványnak egymással ekkor kezdődött.

Borbély Lénárd 2010-től kezdve évekig segítette a Németh Szilárd baráti köréhez tartozó gazdasági szakemberek önkormányzati gazdasági társaságokban történő elhelyezését.

A 2014-es győzelme után viszont,

csendben, de szisztematikusan igyekezett, anyagi juttatások, átszervezések, új társaságok létrehozása árán is megszabadulni tőlük. Igazi harca a tanítónak és a tanítványnak egymással ekkor kezdődott. Ez lehetett a ma is tartó örokös harag eredete.

    Borbély döntései, személyi változtatásai, szakmailag többször hibásnak bizonyultak, ezért pl. a Csepeli Strand ügyében, még az általa felmentett Németh baráti köréhez tartozó szakember újbóli alkalmazására is rákényszerült, akit viszont később, a beruházóval együtt, komoly önkormányzati anyagi veszteségek árán, újból kirúgott.

Mindez tovább gyengítette a Németh és közte lévő barátság 2014 után lassan felbomló, már-már családi, baráti kapcsolatokat, viszont növelte az önkormányzati társaságok, az intézményrendszeri vezetői körében a polgármester politikai hatalmát.

Ráadásul, később Borbély, Németh Kis-Duna parti fejlesztési tervei ellenében, olyan beruházásokba fogott, amelyek felerősítették a Hollandi út közlekedési gondjait, emelték a partszakasz beépítettségét, gyengítették a Kis-Duna part ökoszisztémáját, s az önkormányzat szempontjából jelentős fenntartási költségeket generáltak a következő évekre vonatkozóan.   

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2518463527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása