CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kérdések keringője a Táncoló lány szobra körül

2024. szeptember 06. 00:05 - csú

tancolo_lany_borbelylenarddal_224-07-18.jpgMég július közepe táján Borbély úr megjelent a táncoló lány szobra előtt, amiről aznap még fb oldalára is felkerült a kép, föléje pedig odaírta: Kezdjük a teljes felújítást. A szerződést azonban csak  később, július 23-án írták alá, és augusztus 4-én tették közzé. Közben  csigatempóban elkezdődött a munka, de néhány nap múlva leálltak vele. Azóta csak a terület rendezettlensége nőtt

Egyre nagyobb a felháborodás a Szentmiklósi úti Arany János Általános Iskolával szemben lévő üzletház és környékének helyzete miatt. Még az idei költségvetés elfogadása előtti vitában harcolta ki az ellenzék, hogy a felújítás bekerüljön a 2024. évi költségvetési tervbe az üzletház és környékének felújítása, amit végül a március 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülés el is fogadott. Lásd a költségvetés 2/a mellékletének 1929-es sorszámon jóváhagyott tételét: Táncoló lány szobor és környékének rehabilitációja, 116.000.000 forint.

    Július közepe táján Borbély úr megjelent a táncoló lány szobra előtt, amiről aznap még fb oldalára is felkerült a kép, föléje pedig odaírta: Kezdjük a teljes felújítást. A szerződést azonban csak négy nappal később, július 23-án írták alá, és augusztus 4-én tették közzé. Közben elkezdődött – csigatempóban –, a festés. A betonoszlopokat körbe ásták, szalagokkal bekerítették. Némi kertészeti munkákat is végeztek, majd leálltak a munkálatok. Azóta csak a terület rendezettlensége nőtt, sőt az iskola teljes felújításán dolgozó munkások tovább növelték a káoszt, a szemetet. A kivitelezési határidő pedig még távol van: 2025. január 23. 

    A kérdés csak az, miért maradtak félbe a megkezdett munkálatok? Talán az Arany János Iskola felújításának hajrájára kellett minden erőt koncentrálni? Hány rendkívüli, határidőcsúszást okozó feladat fog még bekövetkezni a január 23-i határidőig? Vajon mit szólnak mindehhez a körzet lakói? 

Forrás: e.-s.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718479685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása