CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli közpénzből fizetett ajándék lónak ne nézzük a fogát?

2024. szeptember 16. 00:05 - csú

tuzijatek_csepelen_2024_aug_20.jpgFény az éjszakában. Mennyibe kerül egy nyárvégi tűzijáték és egy pop koncert Csepelen?

Hiánypótló közlés jelent meg a Csepeli vagyok fb-csoport közösségi oldalán, az augusztus 20-ai csepeli ünnepség két jelentősebb költségéről. A csepel.hu önkormányzati honlap Üvegzseb rovatán megismerhető szerződések szerint

* a 15 perces tűzijátékért 890.000 forint, míg

* a P.Mobil együttes 90 perces koncertjéért 3.500.000 Ft+27 % áfát kellet az önkormányzatnak fizetnie.

    Követve a poszt alján megfogalmazott tájékoztatást, mi is megnéztük az ominózus oldalakat. Kiderült, hogy a Csepeli Városkép Kft további 18 céggel, vállalkozóval kötött, összesen ~5,7 milliós szerződést, még július elején, az augusztus 20-i

ünnepségen nyújtandó szolgáltatásért. 

    Összesítve tehát a szerződésekkel alátámasztható adatokat, a résztvevő csepeliek augusztus 20-án több mint nettó 10 milliós közpénzből érezhették jól magukat. Mivel néhány cég számolt fel csak ÁFÁ-t is, ezeket most nem vettük figyelembe. Ebben az összegben nincs benne a rendezvényt előkészítő, majd utána a területet rendbe tevő önkormányzati dolgozók bére sem. Valószínűleg nem tévedünk, ha az augusztus 20. ünnepség végső számláját ~ kb. 15 millióra becsüljük. Egyébként az idei, választási kampánnyal, benne sok hasonló rendezvénnyel terhelt időszakban, nem is ez volt Borbély Lénárd legnagyobb kampányrendezvénye. Pénz meg van bőven, évi ~ 27 milliárdos költségvetésnél ez nem összeg – halljuk az ellenvéleményeket. Biztos?

    Egyébként csak megjegyezzük, hogy az üvegzseb törvény alapján az önkormányzatok kötelesek közzétenni a közbeszerzésekről szóló adatokat, a megkötött szerződéseiket, illetve az ezek alapján történt kifizetéseket. Az önkormányzat dokumentumtárában 2019 után nem található egyetlen közbeszerzésieljárásról szóló tájékoztató, vagy a Polgármesteri Hivatal idei szerződéseiről, kifizetéseiről semmilyen adat nem került közlésre. Miért nem, ki ezért a felelős?  

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5118485359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása