CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mesterházy Attila vasárnapi írása

2014. március 23. 13:55 - csú

Mesterházy Attila-JÓ-1-234_1.pngA demokratikus választás lényegét teszi kétségessé, hogy a regnáló miniszterelnök nem hajlandó vitázni kihívóival, illetve elzárkózik a nem kormánypárti sajtó elől. Ezzel ellehetetleníti, hogy az állampolgárok tájékozódhassanak az előttük lévő választási lehetőségekről, felmérhessék, melyek a lényegi kérdések és milyen jelentősége van annak, ha egyik vagy másik pártra szavaznak. Lényegében a szabad választás jogát csorbítja.

Orbán Viktor hallgatása ugyanazt a célt szolgálja, mint az állami tévéből és rádióból áramló, a Fidesz kampányszlogenjeire rímelő propaganda, a választási törvény és a választókörzetek egyoldalú átszabása vagy a külföldön dolgozó magyarok választási részvételének megnehezítése: el akarják venni mindenki kedvét a választásoktól. Azt sugallják, hogy minden eleve elrendeltetett, nem is érdemes elmenni választani. Az alacsony részvételi arányban reménykednek, mert tudják, hogy a magyarok többsége kormányváltást akar. Minél többen mennek el április 6-án a szavazókörökbe, annál könnyebb lesz leváltani Orbán Viktort.

A Fidesz a saját maga által elfogadott, saját igényeihez szabott törvényeket sem tartja be. A kormánynak immár bírósági papírja van róla, hogy törvénysértő módszereket alkalmaz. Ilyenek például a TV2-ben sugárzott állami kampányhirdetések vagy Nyíregyházán a közpénzből fenntartott önkormányzat győzelmi jelentéseinek a fideszes jelöltek plakátjai mellé ragasztása, az önkormányzati újság kampányröplappá silányítása. A választás napjáig még hátra van két hét, a Fideszről azonban már most hivatalosan tudható, hogy csal. Akármi lesz a végeredmény, ezért valakinek felelnie kell.

Orbán Viktor nem szeret felelni azért, amit tett. Nem szeret szembesülni a tényekkel, azzal, hogy ma alacsonyabb a reálkereset, több az adó, gyengébb a forint és magasabb az államadósság, mint amikor átvette a kormányzást. Demokráciában persze az sem fordulhatna elő, hogy a regnáló miniszterelnök nem hajlandó kiállni egy egyszerű tévévitára. Erkölcsi és politikai értelemben ez a vereség beismerése: nem tudja megvédeni saját tetteit, saját teljesítményét. Inkább úgy tesz, mintha királyi családba született volna Alcsútdobozon, mintha eleve elrendeltetett dolog lenne, hogy neki kell ülnie a trónon, mintha a politikai küzdelem alatta folyna, mintha neki ahhoz nem lenne köze.

Nem nekem, nem az ellenzéknek tartozik a válaszokkal, hanem azoknak a millióknak, akik 2010-ben rá szavaztak, és most rosszabbul élnek, mint 4 éve. Nem engem kellene meghallgatnia, hanem a Tiborczokra panaszkodó mai Tiborcokat, a szegényeket, az elesetteket, akiket Orbán Viktor rokonai, barátai és üzletfelei levegőnek néznek, akiken átgázolnak, akiknek esélyt sem adnak, hogy tisztességes munkából, normálisan élhessenek.

Felcsút.PNGKét hét van még a választásokig. Azoknak, akik meg akarnak szabadulni Orbán Viktortól és az országon élősködő siserehadától, nem lesz nehéz dolguk. Április 6-án el kell sétálniuk a szavazóhelyiségig, a szavazólapokon nyugodtan, gondosan ki kell keresniük a kormányváltó erők öt pártjának logóját, illetve helyi jelöltjét, és be kell húzniuk az ikszet a jelöltjeinkre és a listánkra. Másnap új világ kezdődik Magyarországon. Például mindenki biztos lehet benne, hogy a következő választások előtt lesz televíziós vita a kormányfő és ellenzéki kihívója között.

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr225875243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.23. 19:22:43

Ostoba MSZP csicska blog ez.

A szocikra éppeszű ember nem szavaz !

Viszont valóban sok múlik a szavazáson !

Minél többen elmegyünk szavazni, annál biztosabb, hogy az Összefosás nem éri el a 15%-os küszöböt, és az MSZP meg DK meg a többi posvány tolvaj párt, a történelem szemétdombjára kerül.

vénkujon 2014.03.23. 20:06:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
azaz. de közben meg nehogy elfeledd: rohat ribelálisok. meg emutnyocév, geczi feri..stb. te kis agytröszt. sok ilyen kell belöled. építönk majd piramicst a főnőknek. nem?

űrszelvény (törölt) 2014.03.23. 20:12:50

Az utóbbi hetek történései és a reakciók alapján nem kicsit vicces a jobboldalt vádolni hallgatással és bujkálással :)

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 20:17:38

'Ezzel ellehetetleníti, hogy az állampolgárok tájékozódhassanak az előttük lévő választási lehetőségekről, felmérhessék, melyek a lényegi kérdések és milyen jelentősége van annak, ha egyik vagy másik pártra szavaznak.'

- Ha ez igaz ez az MSZP egyetlen esélye, ha ugyanis valaki még tájékozódik is, soha nem szavaz rájuk.

'külföldön dolgozó magyarok választási részvételének megnehezítése' - hazugság. kezdem unni a posztot. 90 óta minden választáson ugyanígy szavaztak a külföldön dolgozó (de magyar állandó lakóhellyel rendelkező!) magyarok, most az mszp rájött hogy a fidesz megnehezíti LOL

HellsAngel 2014.03.23. 20:38:48

Viccesek ezek a baloldali blogok, ugy ertem, lehet, hogy Viktor nem egy Kennedy elnok, de azert legalabb szazszor jobb, mint barki, akit kiallitanak ellene. Ugyhogy inkabb magaba kene neznie a baloldalnak es melyen szegyellnie magat. Mesterhazy sem gondolhatja komolyan, hogy a ket szep szemeert kap majd musoridot, mediafigyelmet meg lehetoseget, hogy beleszurhassa a tort az ellenfelebe, ahogy ebben egyetlen jozanul gondolkodo ember nem hihet. Ezert dolgozni kell, tenni, menni, epiteni, kaparni foggal es korommel, dolgozni erte napi 18 orat. Ha nekem az a munkam, hogy karddal a kezemben ki kell mennem harcolni, akkor nyilvan nem leszek lovagias es nem engedem meg az ellenfelnek, hogy o szurjon elobb.

Lehet azon sirni, hogy jaj, a Fidesz mindent letarol es ural, de tudjatok, innen meg siman vissza lehetne vagy lehetett volna jonni Kadar es Horn Gyula orszagaban, ahol barmikor istenne valhat az, aki rezsit csokkent vagy nagyobbat tud hazudni fapofaval. Az a baj, hogy teljesen inkompetensek vagytok, kontarok a sajat szakmatokhoz. Es akkor azok akarjak megmenteni az orszagot a vesz eveiben, akik a boseg eveiben is kepesek voltak a hajot a zatonyra kormanyozni.

Lehet, hogy Viktor nem egy Charles de Gaulle, de most perpillanat o a legjobb, ami ezzel az orszaggal tortenhet, es ez nem csak ra nezve dicsoseg, hanem a tobbiekre nezve is szegyen.

Netuddki. 2014.03.23. 20:41:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @MSZP Afrika Korps: Akkor kire szavazzak balfaszok? Az orbánra, vonára nem fogok, szavazni meg még szép, hogy elmegyek. He?
Na kire szavazzak ha azt akarom, hogy az orbán rezsim megbukjon? He?

paráznabillegető 2014.03.23. 20:43:18

olyan szegény egyetlen politikus sem lesz, hogy ne tudjon hazudni a megszerezhető hatalom érdekében.
komcsi patkányfajzat mind.

Netuddki. 2014.03.23. 20:47:13

@HellsAngel: "lehet, hogy Viktor nem egy Kennedy elnok"

Hát tuti nem az.

"Lehet, hogy Viktor nem egy Charles de Gaulle"

Hát, esse.

Most mit akarsz mondani ezzel? Egy kicsit kicsi, egy kicsit balfasz, de a ti miniszterelnökötök?

Netuddki. 2014.03.23. 20:49:00

@paráznabillegető: Ja, hogy az orbán legyen még 4 évig? A fideszdroidok nem fognak fasszal szavazni balfasz...

paráznabillegető 2014.03.23. 20:56:42

@kovi1970: vagy lehetne iv murád. a törökök értékelnék! :D

paráznabillegető 2014.03.23. 20:58:33

@kovi1970: úgy látom, megnyerhetetlen háború az öné.
vajh mit mondana szun-cu?

ermi71 2014.03.23. 20:59:30

Egy fontos dologról itt nincs szó, pedig megérne egy kis utánagondolást. Tegyük fel bekövetkezik a csoda, és nyernek a Mesterházyék pár százalékkal. És akkor mi van, vagy mi lesz? Ebbe belegondolt valaki? Hogy fognak kormányozni egy olyan parlamentben ahol van egy erős fidesz és egy 18% körüli jobbik? Mert ugye azt mindenki tudja, hogy nem fognak annyi szavazatot kapni mint a fidesz meg a jobbik együttvéve.Alakulna egy béna kacsa kormány aki semmit az égadta egy világon nem tudna elérni, még egy költségvetési elfogadás is nehéz lenne.Ez a hajó, hogy ők kényelmes és döntő többséget alakítanak, már vagy 2 éve elment, a toporgással és egymás szopatása miatt.

Kim lr Szen 2014.03.23. 21:07:29

@ermi71: Akkor Orbán koalára lép velük, újra ő lesz a minelnök és felfajja őket mint kártevő toportyánnal tette egy húsleves után.
Szarházy és bandája nem is akar nyerni, csak lóbázná a lábát még 4 évig a parlamentben.
Orbánra +csak dőjjön rá a szar a következő 4 évben.

Fulek 2014.03.23. 21:42:39

"Vörös Csepel vezesd a harcot, Váczi út felelj neki..." remélem azóta a csepeliek már nem vörösök...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.03.23. 21:52:07

@Kim lr Szen: Milyen szar? 1987(!) óta azt hallgatom, hogy nagy a baj, meg válság, meg milyen rossz minden! Mikor nem volt szar?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.23. 22:11:55

@kovi1970:

Annyit segítek, hogy az MSZP alatt végeletekig eladósodott az ország, megduplázódott a munkanélküliségi ráta, és a Szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére kerültünk minden gazdasági mutató szerint 2010-re.

A Fidesz alatt megállt az eladósodás, nőtt a foglalkoztatottság, alig van infláció, és már nem vagyunk a leszakadó EU-s országok (IMF és EU segélyre szorult) között.

Ezek a tények.

Ballib elkúrókra éppeszű ember nem szavaz.

pánpéter 2014.03.23. 23:05:31

Rápillantottam az index blogketrec címlapos posztkaira. Ime:
- Mentális deficit: A legszáűnalmasabb Orbán-interjú
- 1x1: Kúsa-interjú tanulságai
- Válasz: Diktatúrát akarunk (kis Orbánozás, kis Fideszezés)
- Csepel: Orbán Viktor hallgatása

Az index jobban beszállt a kampányba, mint az összefo... akarom mondani, kormányváltás, vagy váltók, vagy mi a f@sz a nevük.
Egészen szánalmas írások, egészen szánalmas bloggerek tollából. Komoly Orbán fóbia, komoly fidesz fóbia, és közben kőkemény ajvékolás, hogy aszongya "mer' a fidesz, és orbán... oda a demokrácia, vége a szólásszabadságnak blablabal".
Komolyan mondaom, április 6-ban kettő jó dolog lesz. Az egyik, hogy a ballibsi összefosók megint kaponak egy nagy pofont a választóktól. A másik, hogy ez a sok ostoba, semmirekellő, ajvékoló blogger végre mély apátiába fog zuhanni, és nem kell az állandó nyöszörgést olvasni...

P.Freddy 2014.03.23. 23:34:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Te nem csak adót csalsz, hanem úgy hazudsz, mint egy rendes, Fideszes szarfosógép, Selmeczi, Tzsigó vagy más ilyengeci.

A Fidesz alatt elraboltatok 3000 milliárdot, székúrtátok a haveroknak, offshore-ba, oszt közben az államadósság elszállt úgy, hogy még Kádárék is csettintenének: "ez igen!"

És emellett lerohasztottátok a gazdaságot, műmájer munkahelyeket gyártottatok, ahol egy ember egy év alatt 6 DARAB MUNKAHELLYEL számít a Fideszes statisztikákban.

Roihadt, büdös kommunisták == rohadék Fidesz.

belgabela 2014.03.24. 05:13:39

@P.Freddy: "Roihadt, büdös kommunisták == rohadék Fidesz."

Nem veszitek észre, hogy ezzel a dumával semmire nem mentek? (Pedig észre kéne venni, hiszen évek óta csináljátok és nulla az eredménye!) Az átlagember csak néz, hogy a vörösök kommunistázzák a nemzetieket, miközben otthon próbálgatják a múltba révedő nosztalgikus arccal, a munkásőregyenruhát.

Nem kellene valami mást csinálni, más taktikát elővenni? Nem vagytok rá képesek? Akinek egy kis esze volt, már min otthagyta a bolsikat? Nagyon úgy néz ki.Szánalmas.

belgabela 2014.03.24. 05:16:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A tényekre az, az egyetlen válaszuk, hogy a Fidesz a kommunista.

Hihetetlen primitív bagázs maradt a bolsiknál. Talán ezért:

"A szavazótábor egyik legmarkánsabb különbsége az iskolai végzettségben mutatkozik: a
szocialista szavazók fele legfeljebb nyolc osztályt végzett: ez jóval magasabb arány, mint amit bármelyik másik párt táborában látunk."

www.republikon.hu

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:04:18

@belgabela: A szocik alatt 11 ezer milliárddal nőt az államadósság, de abból 3 ezer volt a manyupban.
Tehát 8 ezer milliárdért felelnek.
Orbán alatt volt 2700 milliárd új megszorítás, eltűnt 3 ezer milliárd manyup, és nőtt az államadósság 4500 milliárddal.
Vagyis több pénzt tapsoltak el 4 év alatt, mint a szocik 8 alatt.
De a sok hülye fidesz zombi ezt nem fogja fel ésszel.
Ja és itt a 3 milliárd dollár friss kölcsön felvétel, dupla akkora kamattal, mint egy rendes ország fizet.

belgabela 2014.03.24. 07:10:18

@Kim lr Szen:

GDP arányos államadsósság
1998: 60,9 %
2002: 55,9% (4 év Fidesz: 5% javulás)
2006: 65,9% (4 év MSZP: 10% rontás)
2010: 82,2% (4 év MSZP 16,3% rontás)
2013: 77,9% (4 év Fidesz 4,3% javulás)

Ezek tények. A maszatolás, meg ezért felelnek azért nem, az marhaság.

rozsé drazsé 2014.03.24. 07:15:49

@Fulek:
Kedvesseim! Én csepeli vagyok. Kikérem magamnak a szocialistákat. Amit ezek elraboltak, elloptak, elqrtak 2010 előtt, az nem is normális. Ha nem látom saját szememmel nem hiszem el. Ellopták a csepel pályát, iskolát, telkeket, majdnem ellopták a Duna-partot is. Nyolcadik éve küzdünk azért a területért, ami korábban a magyarnak fűre lépni tilos volt, oda nehogymá egy izraeli cég toronyházat építsen a szocik kedvessége és támogatása után. Ezek jobban tennék, hogy hálát adnak Marxnak és Leninnek, hogy a kerületi polgárok még nem verték őket péppé sarlóval, meg kalapáccsal. Merthogy nem vitát, hanem fejszét érdemelnek a homlokuk közepibe. Ugyhogy nekem egy szar komcsi ne írjon ilyen blogot, és főleg ne Csepel égisze alatt, mert könnyen elérheti, hogy nyúlok a szerszámért oszt megtalálom.

belgabela 2014.03.24. 07:16:25

@belgabela: Sőt a 13 12.31. -edikei állás még jobb. És mielőtt elkezdenéd a napokat számolni, mindenki az évest számolja. A többi adat csak tájékoztató jellegű. A bevételek és a kiadások ugyanis nem időarányosan mozognak. Ráadásul az árfolyam is egyik héten ennyi, a másikon annyi. Igaz ma már csak kevesebb mint a fele deviza adósság, és ez is nagyon jó.

A Fidesz nagyon sokmindent elszart, ne olyannal támadjátok, amiben csak nyerhet! Ez ostobaság.

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:42:35

@belgabela:
www.akk.hu

A központi költségvetés adóssága
2014.02.28 23 391,6 Mrd Ft
változás 1393,0 Mrd Ft
2013.12.31 -hez képest

Az 6 százalék növekedés. A most felvett plusz 3 milliárd dollárral 86 százalékon állunk.

Na erre varrjál gombot!

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:43:41

@rozsé drazsé: nyuxik a beteg! mingyá küddöm a nővért a haloperidollal.

ezu 2014.03.24. 07:44:27

@belgabela: Szerintem nem érti, miért veszítenek. Nehéz az ilyesmit nyolcvanas IQ-val felfogni.

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:45:02

5,6 százalék kamatot fizetünk a dollárkötvényekért.
Az több mint a duplája az USA papíroknak.

Magyarország jobban teljesít!

ezu 2014.03.24. 07:46:13

@Kim lr Szen: Édes istenem. Te valóban ennyire primitív vagy. elmagyarázzák a lényeget, de te nem érted a negyedét sem?

Mi a nehéz abban, hogy a bevételek és kiadások év közben nem egyenletesen mozognak?

Megérdemlitek az eredményeiteket!

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:47:49

@belgabela: "Ráadásul az árfolyam is egyik héten ennyi, a másikon annyi"

Az árfolyam is az ország "teljesítménye".
No meg részben a GDP-ben is benne van.
Ki a faszt érdekel hogy veszít a maszop?
Helyes. Tűnjenek csak el. Ez a szar Orbánra fog borulni.

ezu 2014.03.24. 07:49:08

@Kim lr Szen: Kizárt, hogy ennyire primitív vagy. Akkor írni se tudnál. Persze......

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:49:35

@ezu: Te faszkalap! A cégek mikor is töltik fel az adójukat 90 százalékra?
Magyaráztok jobbra-balra, mert a súlyos számokkal nem tudtok mit kezdeni. 86 százalék jelenleg az adósság!

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:50:55

@ezu: A számokra nem tudsz mit mondani, igaz?
Neked az oviban is faék volt a jeled, úgy látom. :-))
Na most elmentem GDP-t termelni. :-))

Kim lr Szen 2014.03.24. 07:54:23

@belgabela: Ebben még ugye nem volt benne a 16.-án kibocsájtott 3 milliárd dollár államkötvény.
Ami 3 százalék növekedés.

Anselmo 2014.03.24. 08:10:28

"Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lerántanak a saját szintjükre, és ott megvernek a rutinjukkal" Woody Allen.

Azt meg a poszter is nagyon jól tudja, hogy nem a vita alapján döntik el az emberek, Orbánra vagy Mesterházyra szavazzanak-e. Pláne ha a Jobbikra vagy az LMP-re szavaznak. Ebből adódik a másik kérdés: miért pont Mesterházyval kellene vitatkozni? És miről? Az országgal kapcsolatos ügyekhez a szocialisták nem értenek, akkor meg mi lenne a vita tárgya? A nokiásdobozok befogadó kapacitása? Vagy hogyan szerezzünk afrikai útlevelet?

CsepeliBlogos 2014.03.24. 09:39:42

Szerintem valamiért a hozzászólások minősége lecsökkent a blog szintjére.
Megengedem, a most megjelent hozzászólok stílusa már alulmúlta azt.Jó lenne egy moderátor.
süti beállítások módosítása