CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mások megélhetését tették tönkre

2016. február 17. 03:15 - csú

penzcsap-156.pngOlvasom a hírt: hiába próbált falazni a kormányzat Farkas Flórián bulijának, a Híd a munka világába beszakadt.

Az az érdekes az egészben, hogy már hónapokkal ezelőtt láthatta, aki látni akarta, hogy valami nem stimmel az Országos Roma Önkormányzat korábbi dolgai körül, de az első időben megpróbálták elkenni, késleltetni a vizsgálatokat.

A foglalkoztatási szövetkezet hónapokon át halogatta az uniós támogatások záró elszámolásának leadását. Már valóságos tengeri kígyóvá dagadt az ügy, mire kiderült, nincs az a bűvészmutatvány, amivel

szabályszerűen lehetne lezárni az 1,2 milliárd forintot felemésztő projektet.

Megint nyomják Krahácsot! – szinte már hallom a mentegetődző magyarázatokat, miért pont a romáknak kellett a körmére koppintani? Ha nagyon kutakodnak, nagyságrendekkel nagyobb „sikítást” találhattak volna az egyes minisztériumok megbízási szerződései között, vagy ott vannak a tehetős vállalkozóknak szervezett kamutanfolyamok, hogy ripsz-ropsz megszerezzék az aranykalászos gazda címet, mert másként nem lett volna mód szinte hetek alatt kinek átjátszani az állami földeket. De a párhuzam kicsit sántít: a „gazdáknak” ez a tanfolyam nem kenyérre, hanem mazsolás kalácsra kellett, az ORÖ trükközése miatt viszont 600-700 cigány embernek megint esélyt sem adtak, hogy munkát, megélhetést találjanak.

Főhet a feje most Farkas Flóriánnak, meg a hozzá szegődött ügyeskedőknek, honnan teremtsék elő a visszafizetendő 1200 millió(!) forintot. Fizetéseiket már fölélték, most kereshetnek vevőt valamelyik netes használt-cikk portálon a még ki sem csomagolt bútoroknak, gépeknek. De mit kezdenek a gellérthegyi villával?

Somfai Péter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr488394602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása