CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Zabos javaslat: Lóvasutat vagy lovas utat a csepeli HÉV helyett!

2016. március 06. 05:59 - csú

lovasut_lakotelepi_hatterrel-retusalva.pngKedves Leendő Utasok!

Célunk, hogy a Csepeli HÉV helyén a Főváros ne villamost üzemeltessen.
Mi a Lóvasút visszaállítását kezdeményezzük. (Természetesen ennek a kezdeményezésnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt, de arra a meggyőződésre jutottunk, hogy az előnyök kiemelkedőek a hátrányok mellett.)

Előnyök:
- a lóvasút biztosan nem rontja a városképet
- unikummá tenné a 2024-es olimpiát (olyan olimpia ebben az évszázadban még nem volt, ahová a nagyérdemű közönség lóvasúton utazhatott volna a helyszínekre)
- környezetbarát (a termelődő lócitromok elszállításáról a lelkes közmunkások gondoskodnak, kormányunk és önkormányzatunk óvva figyelő szeme előtt
- a lóvasút közlekedhetne továbbra is a Boráros térig  és javasoljuk

Budapest további részeinek a bekötését is
- a BKK egyedi díjszabást és "zabdíjat" is kivethet
- figyelemfelkeltő hirdetési felület biztosítása

Hátrányok:
- kizárólag a megnövekedett utazási idő (a megfelelő menetsűrűség biztosítás a BKK feladatkörébe tartozik, működését a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.)

Köszönjük, hogy támogatják kezdeményezésünket. A kapcsolatot felvesszük Tarlós István főpolgármesterrel és Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel is a mielőbbi megvalósítás érdekében.

Forrás: Közösség a Facebookon

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr58443294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása