CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tanárok és tüntetők győzelme: Megszűnik a KLIK!

2016. március 22. 09:08 - csú

retvari_bence_allamtitkar.PNGTeljesül a pedagógusok kérése, nyáron teljesen megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, közismer rövidítésével a KLIK - jelentette be Rétvári Bence (képünkön) az ATV ma reggeli műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a csatorna Start című reggeli műsorában beszélt arról, hogy a tavaszi ülésszakban egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre már egy sokkal kevésbé központosított, teljesen új rendszerrel indulhasson a tanév.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése ellen a pedagógusok februárban és március 15-én is demonstrációt tartottak a Kossuth téren. A diákok és a tanárok kockás ingek viselésével jelezték szolidaritásukat.

A KLIK-et 2013-ban hozták létre, hogy az önkormányzati finanszírozás helyett

az iskolák stabil működését, az oktató-nevelői munka nyugodt feltételeit, a diákok zavartalan oktatását garantálja. 

Balog Zoltán február elején jelentette be, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár távozik posztjáról, helyére Palkovics László felsőoktatási államtitkár került. Február végén a Klik vezetőjét is lecserélték, Hanesz József helyére Pölöskei Gáborné, Áder János államfő húga került.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr758511352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása