CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha a Fidesz ember lenne

2016. július 21. 04:01 - csú

fogja_a_fejet-javitott_2.PNGHa a Fidesz egyetlen ember lenne, úgy mára kétségkívül pszichopataként diagnosztizálnák. Ennek az állapotnak a jellemzője a mások állandó manipulálása, a torzult önkép, gátlástalanság, a lelkiismeret, együttérzés, bűntudat teljes hiánya, mások szüntelen hibáztatása. Ahhoz, hogy minderre ráismerjünk, elegendő egy csokorba fésülni a párt különféle közléseit.

Félted a ligeti fákat? Drogos hippi vagy! Tanár vagy és aggódsz a gyerekekért, a hivatásodért? Politikai zavarkeltő vagy! Szakszervezeti tisztségviselőként felszólalsz a szakmádért? Ávós volt az apád! Civil szervezetben dolgozol? Fizetett politikai ügynök vagy! Aggódsz az emberi jogokért? Idegen ügynök vagy! Segítesz háborús menekülteknek? Soros György pénzel! Háborús menekült vagy? Terrorista! Nem tetszik Mészáros, Garancsi és a többiek lopkodása? A multinacionális nagytőke szekerét tolod! Tüntetsz a magán­nyugdíj ellopása, a baltás gyilkos kiadatása, a trafikmutyi, a kilakoltatások vagy a Quaestor miatt? Titkos MSZP-s vagy! Ellenvéleményed van? Kritizálod a pártot? Komcsi vagy! Bírálod a kormányt? Az országot támadod, hazaáruló vagy!

Orbán évek alatt, lassan csepegtette a mérget a szívekbe. Mára legalább

másfél millió magyar ember számára evidencia, hogy a Fideszen kívül mindenki másnak csak mocskos szándékai lehetnek, valamiféle perverz vágytól hajtva egyre azon munkálkodnak, hogy leromboljanak itt mindent és az ősi magyar földet betelepítsék liberális barnákkal, feketékkel, sárgákkal. A fideszesek mára úgy élik az életüket, hogy minden második, az utcán szembejövő ember valamilyen szinten nemzetáruló. Ellenség. A sandán néző közértes, az utca sarkán tébláboló gyerekek, a kerékpározó rasztahajú fiatal, a kínai gyorsétteremben ücsörgő szemüveges értelmiségi minimum libsigyanús. Szabadságharcos időkben pedig nincs helye a mérleglésnek: aki gyanús, az már ellenség.

Ha európai méretűre tágítjuk a kört, akkor százból legalább kilencvenen törnek a fideszes magyarság életére. Ha pedig az ameri­kaiakat is hozzávesszük, már egy végeláthatatlan zombihadsereg fenekedik ránk. Még szerencse, hogy mi, magyarok sokkal okosabbak vagyunk mindenkinél, bármikor túljárunk a világ eszén, csak most éppen nem akarunk, de erkölcsileg mindenképpen magasabb rendűek vagyunk. Példa erre a vezér, az igazi, karakán magyar ember, aki sohasem hazudott – hiszen ő maga mondta – és sohasem tévedett, ami abból is kitűnik, hogy még soha, sehol, semmiért, senkitől nem kért elnézést. Nem is fog, kivéve, ha bírósági ítélet kötelezi rá.

Szóval a helyzet az, hogy a Fidesz, ha egy ember lenne, akkor pszichopatának számítana. Annál is inkább, mert annak, akiről ez elmondható, van még egy sajátossága: kiválóan el tudja rejteni a környezete elől a valódi énjét. A külvilág számára megtévesztő hitelességgel képes érzelmeket mímelni. A hozzá hasonlóknak pedig szövetséget kínál: karriert és fess menedzseröltönyt, ami alól csak ritkán csillannak elő a hüllőpikkelyek.

BATKA ZOLTÁN

Népszabadság

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr248877654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása