CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pénztáros Lőrinc dialektikája

2016. szeptember 20. 03:45 - csú

meszaros_lorinc_orbannal.pngKinek Krisztus a barátja, könnyen üdvözül. Mészáros Lőrinc e sommás régi magyar mondást korábban megbontotta a maga dialektikája szerint. Szerinte az ő felemelkedése a hullócsillagok magasságába a szerencse, a Jóisten, és Orbán Viktor barátságának összessége.

Lehet, hogy most átverem Lőrincet, és nem is a dialektikára, hanem a diabetikára, a diabolizmusra, vagy diaporámára gondolok – megannyi külföldi szó. Mert arra a nyakamat teszem, hogy a kifejezés ismerete, a gondolkodás tudománya oly messze áll tőle, mint Felcsút a BL-től.

A lényeg:

díszpolgár lett belőle Csíkszeredában

Egy kétszáz férőhelyes kollégium ugyanis anyaországi pénzből épült ott – tudósít a Hír Tv. Négymillió eurót az Orbán-kormány adott, egymilliót Mészáros a magánvagyonából (Itt lehet nevetni!) - gondolom, magától jutott eszébe. Hálából Pro Urbét adtak neki „a székelyföldi sportélet önzetlen és nagylelkű anyagi támogatásáért”.

Az internátusban 150 helyet kapnak a helyi magyar gimnázium diákjai, 50 ágyat a labdarúgó-akadémiának tartanak fenn, amellyel Felcsút évek óta puszilós. (A legmegdöbbentőbbet a magyar államtitkár asszony mondta: ”minden ok nélkül ezt megelőzően is támogattuk, (...)hiszen óriási szerepük van az itt élőknek, hogy a magyar identitást fenn tudják tartani...”. A lényeg: minden ok nélkül!)

A szeredai polgármester elérzékenyülve borult a friss díszpolgár vállára: „Köszönjük szépen, Lőrinc, a Jóisten adjon százszor annyit helyette!”

Jelzem: már adott, de, ha a Jóisten diabolikus (vagy mi), még többet is adhat neki, mert megérdemli a pénzünkből.

 

Veress Jenő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8911718355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása