CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Behálózva élni

2016. október 24. 03:24 - csú

behalozva.PNGMiért kell folyton hazudozni? Ezt a kérdést akár naponta feltehetjük a kormányfő, a külügyminiszter, az MNB elnöke, Lázár, Rogán és a többiek megnyilatkozásait hallgatva.

Miért jó a hatalomnak, ha hazugságok hálójával borítja be hazánk lakosságát, felszínre hozva a jellem legocsmányabb vonásait? A válasz egészen egyszerű: az emberek megszokták, hogy így éljenek, vagy keressék a megélhetés nagyon szűkre szabott lehetőségeit. Így aztán Orbán Viktor elferdítheti a pozsonyi csúcson történteket, Szijjártó hazudhat a migránsok megszállta nyugati fővárosokról, Matolcsy válasz nélkül hagyhatja a kínos kérdéseket, Farkas Flórián, a Lázár szerint méltatlanul támadott roma-helytartó szabadon élvezheti tolvajlása gyümölcseit, Rogán tetszése szerint hozhatja helyzetbe magát, szomszédait és üzletfeleit.

Csak legyintünk, tudjuk, a rendőrség

nem fog nyomozni, az ügyészség nem emel vádat, a bíróság pedig - néhány tiszteletreméltó kivételtől eltekintve - behunyja a szemét és füldugót használ. Megszoktuk, mert rászoktattak, hogy kényelmesebb nem gondolkozni és kérdezni. Csalnak? Egye fene, csak hagyjanak békén! Legazemberezik a pápát és kitüntetik őket? Istenem, a pápa messze van, talán nem is tudja, miket ír róla a megveszekedett újságíró, hiszen a tömjénfüst mögé húzódó püspökök nem fogják értesíteni, mellé állni pedig végképp nem kifizetődő számukra. „Így élünk mi. Idegünk rángó háló” – írta József Attila, akinek itt és most sürgősen befognák pörös száját, ahogy tették ezt Fekete György vezényletével az írókkal, hiszen tudják: a pénz beszél, az igaz szónak kuss legyen!

Szép lassan behálóztak. Nem is olyan kényelmetlen, megszokható. Kicsit szorít, kicsit bűzlik a mocsár, de az a lényeg, hogy a fejünk még kilátszik a mocsokból. A jövő? A gyerekeink, unokáink jövője? Majd csak lesz valahogy! Legfeljebb elmennek szerencsét próbálni és ukránokat költöztetnek az üres házakba.

Rácz Tamás

Forrás: Népszava

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3011815641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.10.25. 21:00:19

Vagy a fideszes vezetők puccsolják meg Orbánt, vagy vele együtt buknak!

A kérdés az, vajon Orbánnak melyik sors jut, Hitleré, II. Miklós cáré vagy Ceausescué!
süti beállítások módosítása