CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Keményen rálépnek a kirúgásokra

2016. november 13. 03:08 - csú

kirugas-777.pngKiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre, ezen belül az elbocsátásokra, munkaviszony-megszüntetésekre  vonatkozó szabályok betartását

A közzétett terv szerint az ellenőrzésekben jövőre a munkavédelemi szabályokat kiemelten vizsgálják az építőiparban, a kereskedelemben és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásánál. A munkaügyi szabályok vizsgálatánál pedig a megszűnő munkaügyi jogviszonyt, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét, az egyszerűsített foglalkoztatási, illetve a személy- és vagyonvédelem területén tevékenykedő munkáltatókat helyezik előtérbe.

Az építőiparban a vizsgálatokat

2017 második negyedévében, a kereskedelemben a negyedik negyedévben végzik majd, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának körülményeit pedig a harmadik és a negyedik negyedévben ellenőrzik.

A munkaügyi vizsgálatok márciusban-áprilisban a megszűnő munkaügyi jogviszony ellenőrzésével indulnak, ezután június-júliusban következik a munkavállalói jogviszonyok rendezettségére és az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó szabályok felülvizsgálata, október-novemberben a személy- és vagyonvédelem területén tevékenykedő munkáltatók kerülnek sorra.

A tájékoztatásban emlékeztetnek arra, hogy a szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság 50 ezertől 10 millió forintig, a munkaügyi bírság pedig 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7311944185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása