CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tűz a magyar Aurórára

2017. július 06. 03:21 - csú

celkereszt_1.PNGAz Auróra mint csatahajó már beírta magát a világtörténelembe. A szentpétervári Lénán  - a legenda szerint - ennek a hajónak az ágyútüze indította el az 1917-es októberi forradalmat. Most újra a Auróráról szólnak a hírek, de ezek Magyarországról, Józsefvárosból jönnek. Nem az Auróra lő, hanem az Aurórára lőnek a politikusok, mert a VIII. kerületi közösségi tér civil szervezeteknek ad otthont. Mai világunkban ez a tény már elég az össztűzhöz. A kis magyar rémdrámáról szól a következő cikk:

 Lehetett már tudni a társadalombiztosítási önkormányzatok puccsszerű megszüntetésén él, aztán akkor, amikor bevitték a koronát a Nemzeti Múzeumból a Parlamentbe, vagy épp akkor, amikor érvényes pályázati eredményen és józan gazdasági megfontoláson átlépve Európa legízléstelenebb Nemzeti Színházát megépítették a Duna-parton. Lehetett tudni, hogy a törvényesség álca, a fő cél a feltétlen akaratérvényesítés. A legelső Orbán-kormány minden lehetséges irányba kitapogatta a határait, és felmérte, mire hogyan reagál a társadalom.

Amikor 2010-ben visszakerültek a hatalomba, már

ennek a tapasztalatnak a birtokában fogtak bele az ország meghódításába. Ismerték a társadalom védtelenségét, kétségük sem volt, hogy semmiféle következménye nem lesz a magánnyugdíjpénztárak kifosztásának vagy a "nemzeti burzsoázia", magyarán a közpénzen hizlalt, nekik lekötelezett klienshad helyzetbe hozásának. S mivel az első nekifutás idején a szoft Horthy-kultusz is bejött, kis zsidózással, romázással, kétségük sem lehetett afelől: a liberálisként megbélyegezhető értelmiségi kemény magot leszámítva nem sokakat fog zavarni, ha ezt a vonalat tovább viszik.

A szemünk előtt csinálták, röpke hét év alatt. És most egy olyan országban élünk, amelynek vezető politikai ereje reggeltől estig kirekesztő szövegeket fröcsög, képzelt ellenségeit üldözi, a pellengérre állítottakat fizikailag is igyekszik megsemmisíteni. Az illiberális állam meghirdetése után senkit sem lephetett meg a hajléktalanok elleni hadjárat, a civilek törvényi ellehetetlenítése és a sorosozás. Ahogy az is tudható: előbb-utóbb minden ellenfél sorra kerül.

Most a józsefvárosi Auróra klub volt soron. A zsidó kulturális egyesület által üzemeltetett klub civil szervezeteknek is otthont adott, megérett hát a klasszikus leszámolásra: rágalmak, kábítószer-razzia, hivatali vegzálás. Üzenet a többieknek, ne is reméljék, hogy valaha vége lesz.

A Fidesz-KDNP ma is az ország legnépszerűbb ereje, mögötte áll a legszilárdabb szavazótábor. Húsz év tapasztalata bizonyítja számukra, hogy jó úton haladnak. Itt mindent lehet.

N. Kósa Judit

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312634593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása