CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Győzik-e majd Győzike új cirkuszát érdemeinek megfelelően?

2024. április 28. 00:03 - csú

gyozike_gaspar_gyyozo_es_orban_viktor.PNGGyőzike, vagyis Gáspár Győző mostanában  leginkább azzal került be a hírekbe, hogy egyre közelebbi kapcsolatot ápolt a Fidesszel és a kormányfővel. Legalább magunkat figyelmeztessük: Győzike és családja saját magán kívül nem képvisel senkit és semmit, az általuk szolgáltatott cirkuszt kezeljük ennek megfelelően.

A Győzike Show 14 év után tér vissza a képernyőre, ősztől követheti – aki akarja – a Gáspár család életét.

Az énekes, akit talán szerencsésebb médiajelenségnek aposztrofálni, az elmúlt években leginkább azzal került be a hírekbe, hogy egyre közelebbi kapcsolatot ápolt a Fidesszel. A kormánypárt is keblére ölelte a celebet, két éve a békemenet első sorában vonulhatott, idén pedig még Novák Katalin és Szijjártó Péter is felköszöntötte ötvenedik születésnapján, nem sokkal azután, hogy átvehette a párttagságát igazoló kártyáját.

Nagyobbik lányáról, Evelinről a napokban derült ki, hogy

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztenseként dolgozik. Nem meglepő, hogy a szó rosszabbik értelmében legendás valóságshow Gáspárék címmel, nem a kormánykritikus RTL képernyőjén, hanem a hasonló elhajlásokkal nem vádolható TV2-n tér vissza.

Ma már biztosan tudjuk az egykor nagy sikert befutott sorozatról, amit akkoriban még csak erősen gyaníthattunk (többek között a főhős saját bevallásából), hogy a műsor előre, a szerkesztők által megírt történetszálak és kreált konfliktusok mentén futott. Tudjuk azt is, hogy a készítők nem mérték fel a show potenciális hatását a benne szereplőkre, ez pedig Gáspár Győző lányainak későbbi vallomásaiból ismert, akiknek komoly kihívást jelentett felnőtté válásuk során megváltoztatni a róluk kialakult képet. Mint ahogy nem mérték fel a felelősségüket abban sem, hogy milyen sztereotípiákat erősítenek meg a romákkal kapcsolatban egy olyan műsorban, amit alkalmanként akár kétmillióan is megnéztek.

Csak remélni lehet, hogy mind Gáspárék, mind a TV2 szerkesztői tanultak a korábbi tévedésekből. De ha esetleg mégsem, legalább magunkat figyelmeztessük; Győzike és családja saját magán kívül nem képvisel senkit és semmit, az általuk szolgáltatott cirkuszt kezeljük ennek megfelelően.

Forrás: F. Szabó Kata (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3618391437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása