CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eszükbe jutott?

2010. december 06. 21:22 - Anzágo

Koszorúzás volt, de a megemlékezés elmaradt

Az Egy elmaradt megemlékezés helyett című cikkünk megjelenése után, december 6-án, hétfőn, nem sokkal délután fél három után jelent meg a hír az önkormányzat honlapján, a csepel.hu - n, amit  szó szerint ismertetünk:

"66 évvel ezelőtt, 1944. december 4-6 között Csepel község lakói sikerrel akadályozták meg a település kiürítését – erre emlékeztek hétfőn délelőtt a Csepeli Önkormányzat falán felállított emléktáblánál. A kerület önkormányzatának nevében Németh Szilárd polgármester helyezte el a megemlékezés koszorúját. A megemlékezésen megjelentek a helyi politikai és közélet képviselői is, akik koszorúkkal és virágokkal emlékeztek a hősi ellenállásra."

A Csepel újság az olvasóival együtt most  nyugtázhatná: nem hiába' hívtuk fel a figyelmet Csepel kiemelkedő történelmi eseményére. Örömünket csak az árnyékolhatja be, hogy a fenti hírből  még csak véletlenül sem derül ki, hogy MIÉRT és KIVEL SZEMBEN akadályozták meg Csepel kiürítését apáink, nagyapáink. (A nácikkal és a nyilasokkal szemben!) Nem tudhatjuk azt sem, hogy ezt az eseményt miért kellett  titokban tartani? És azt sem tudhatjuk, hogy a jelenlegi fideszes polgármesternek, Németh Szilárdnak volt-e legalább egy jó szava az évforduló kapcsán a bátor csepeliekről, és az életüket áldozó csepeli ellenállókról. Az önkormányzati tudósítás a sorok között arról szól, hogy koszorúztak, de a megemlékezés valójában elmaradt.

Annak örülünk, hogy a Csepel újság ismét kézzel fogható eredményt, sikert ért el. Megőrizzük Csepel értékeit. Folytatása következik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr462498062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása