CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

EURÓPA VIGYÁZ

2010. december 27. 17:15 - Szerkesztő73

 

 

 

 

 

 

 

  Erősödő mozgalom a magyar sajtószabadságért 

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért néven megalakult, több, mint 34 ezer fős Facebook-csoport szorgalmasan gyűjtögeti a külföldi lapokban december 20-25. között megjelent, magyar médiatörvénnyel kapcsolatos cikkeket.

 A Facebook-csoport listájába pénteken már a Financial Times című brit napilap cikke [1] is bekerült, amiben Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is érdeklődött a magyar kormánynál a médiatörvényről, mivel az sértheti az uniós szabályozást. A Facebookon belinkelték ezen kívül többek között az Amnesty International [2] nevű emberi jogi szervezet karácsony előtti cikkét, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének finn elnökének aggodalmát, az Economist egyik Kelet-Európával foglalkozó blogposztját, amiben Orbánt kiismerhetetlennek, a PR-ját pedig borzalmasnak nevezik, a konzervatív The Times című napilap vezércikkét, és a Daily Mail írását, amiben a média szájának betöméséről és a kommunista stílusról is szó esik.

A listára felkerültek a NASDAQ [3], a CNBC [4], a BBC [5], a Deutche Welle [6], a Reuters [7] a Wall Street Journal [8], az EUobserver [9] és a Bloomberg Businessweek [10] korábbi, angol nyelvű cikkei is. A német lapok közül a Spiegel [11], a Welt [12], a ZDF blogja [13] és a Deutche Welle [14] is beszámolt a Fidesz január 1-jén hatályba lépő médiatörvényről és a szabályozás ellen tüntetőkről.

A Facebook-csoport felsorolásban ezen kívül még a cseh, szlovák, román, szerb, orosz, bosnyák és szlovén nyelvű cikkek mellett a francia Le Figaro [15] és az 1981-ben alapított Amerikai Népszava [16] linkje is helyet kapott, valamint a Gazeta Wyborcza című baloldali liberális lengyel lap is, ami "Szolidaritásunkat fejezzük ki a magyar médiával, amelyet Orbán miniszterelnök el akar hallgattatni"-feliratú címlappal jelent meg december 22-én.

 Forrás: INDEX.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr502542329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása