CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öt városban tüntettek a sajtószabadságért

2011. január 27. 22:22 - Anzágo

 Az MTI és az origo.hu tudósítása szerint több ezren tüntettek a sajtószabadságért Budapesten, a Kossuth téren. A Facebookon már másodszor szervezett demonstrációkat megtartották Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Gyulán is.

 
Ismét a médiatörvény ellen tüntettek a Parlament előtt csütörtökön este egy demonstráción, amelyet a Facebookon szerveztek a sajtószabadságért. A tüntetésen - ahogy két héttel korábban - most is több ezren voltak. A tüntetők céljait egészen új hangvétellel Dénes Tamás, a Társaság a Szabadságjogokért( a TASZ)  civilszervezet elnöke foglalta össze:
További videoriportok a sajtószabadságért rendezett  2011. január 27.-ei Kossut téri tüntetésről
Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi igazgatója a médiatörvény visszavonására, vagy a sajtó- és véleményszabadság, illetve a tájékozódáshoz fűződő jog figyelembevételével történő módosítására szólította fel a kormányt. Azt mondta,
a szervezet a világ több pontján levelet juttatott el a magyar nagykövetségeknek, amelyben a jogszabállyal szembeni kifogásait részletezte. Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke a tüntetésen azt mondta, a közösségi oldalakon szerveződött demonstráció azt mutatja, a kritikus hangokat nem lehet elhallgattatni.
Ugyanebben az időben az ország több más városában is tüntettek a sajtószabadságért: Debrecenben, Pécsen, Szegeden és Gyulán.
 
A médiatörvényről szóló origo.hu cikkeket itt megtalálja.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr932619360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Módosítja a kormány a médiatörvényt? 2011.01.31. 10:29:26

Sorszám:  16 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p><strong>&

Trackback: Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók) 2011.01.28. 00:21:28

Azért nem megy minden döccenőmentesen. Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút pas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása