CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lezülleszti és megszünteti a helyi tájékoztatást a Fidesz-hatalom

2011. március 05. 13:16 - Szerkesztő73

Azonnali vizsgálat elrendelésére kérte fel a médiahatóság elnökét a fővárosi önkormányzati lapok ügyében az MSZP fővárosi szervezetének ügyvezető alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten. A Szalai Annamária vezette hatóság azt mondta, ők aztán nem illetékesek az ügyben. a mutogatósdi azóta is tart…(A híreket a stop.hu-tól és az MTI-től vettük át. A Csú szerkesztőjének megjegyzése: a videofelvétel tanúsága szerint az eseményen részt vett Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke is.) Molnár Zsolt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épülete előtt azt mondta, hogy a Fidesz a kerületi önkormányzati lapokat "propagandaújságokká zülleszti" vagy meg is szünteti.

 Mint tudjuk, Csepelen még ezt is túlteljesítették a fideszesek, akik első intézkedésükként a helyi tájékoztatást megszüntették, majd pedig a Fidesz által létrehozott információs fórumokat villámgyorsan cenzúrázni kezdték, lezüllesztették, lenullázták. Ők lettek a legjobban túlteljesítő tanítványok.
 
Molnár Zsolt közölte: levélben arra kéri Szalai Annamáriát és az általa vezetett Médiatanácsot, hogy indítson vizsgálatot, amelyből kiderül, milyen folyamatok zajlanak a kerületekben, és "ezek mennyire felelnek meg a kiegyensúlyozott, pártatlan és objektív tájékoztatásnak".
 
Hozzátette: Országgyűlési képviselőként azt kéri Szalai Annamáriától, hogy rendeljen el azonnali vizsgálatot, amely feltárja, milyen fideszes pártérdekeket szolgál a közpénzből finanszírozott helyi újságok átalakítása.
 
A politikus közölte: Újpest jelenlegi vezetése eltüntette a helyi honlapról az archívumot, és a kerületi fideszes polgármester "magánújsággá züllesztette" a lapot.
 
A VII. kerületben a teljes szerkesztőséggel "számoltak le", kizárólag a helyi Fidesz érdekeit szolgálja a lap. A VIII. kerületben csak kormánypárti politikusok szerepelnek az újságban, Csepelen pedig egyszerűen megszüntették a helyi lapot - mondta Molnár Zsolt.
 
A szocialista politikus szerint a "helyi tomboló hatalom" a XVIII. kerületben is száműzte az ellenzéki véleményeket az újságból, a XIX. kerületben pedig "a nép által választott polgármestert száműzték az újságból".
 
"Lassan egyéves az együtt nem működés és a fülkeforradalom kormánya" - fogalmazott Molnár Zsolt, aki szerint a "fülkeforradalom" fölfalta a sajtószabadságot Magyarországon.
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr702712540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása